: Eldre velger bobiler – de unge velger campingvogna | Din Fritid

Eldre velger bobiler – de unge velger campingvogna

Per Tore Hauglid og kona Tove fra Målselv velger bobil framfor helger og ferier i campingvogna. I fjor sommer kjøpte de to sin bobil nummer fire siden 1997.

17. juni i fjor kjøpte paret sin fjerde bobil på sju år. Per Tore har gitt bort privatbilen de hadde til datteren sin, så nå er bobilen både feriebil og allbruksbil til private gjøremål. En rundspørring til forhandlerne i Troms viser at mens salget av campingvogner stedvis har stagnert, er det en stadig voksende interesse for bobilen – det særlig blant godt voksne. Daglig leder hos Lians Caravan & Fritid A/S i indre Troms kan fortelle at hos dem er denne utviklinga godt merkbar. Hun forteller at de i 2004-sesongen har solgt 120 campingvogner, noe som er en nedgang på rundt 20 fra året før.
– Men totalt har omsetninga hos oss ikke gått ned fordi vi selger flere bobiler enn tidligere.

Eldre vil kjøre mer

– Vi har merket en klar tendens til at eldre mennesker nå velger å kjøpe bobiler, noe som har ført til at det etterthvert også er blitt et visst utvalg av brukte bobiler også hos oss. Og når kundene kan få kjøpt seg en brukt bobil til en tredjedel av ny pris blir antallet bobilbrukere stadig større. Hege Lian sier at trenden er at de eldre velger bobiloer fordi de ønsker å være mer mobile og ønsker å kjøre mer i ferien, mens unge familier kjøper store vogner og bruker dem mer som hytter.

Nå opplever vi mer

Tove Hauglid sier at både hun og mannen Per Tore har hatt stor glede av å være bobilbrukere. – Tidligere hadde også vi campingvogn, og den stod fast parkert på et par plasser vi besøkte. Nå kan vi si og oppleve Norge når vi vil, og hvor vi vil. Vi er på hjul når vi har lyst – enten vi kjører til Lillehammer eller til Pasvik i Finnmark. Vi drar på besøk til venner og har selv med oss soverom selv om de har plass. En bobil er ei dyr investering. Men vi har egentlig liten privat kjøring, og bruker derfor bilen til det vi trenger også rent privat. Derfor blir det også til at vi setter kurs for butikken med bobilen for å kjøpe melk og kaffe i blant, sier Tove.

Samme tendens

Både Caravan Nord på Evenskjær og Sortland Caravan har merket samme tendens som man har gjort i Målselv. Hos Sortland Caravan forteller daglig leder Steinar Johansen at man der solgte rundt 100 campingvogner siste salgssesong, et tall som er på nivå med det man har solgt de siste årene. – På bobiler har vi en økning. Også ved Troms Bobil og Caravan i Tromsø forteller Merethe Schjølberg at mens salget av campingvogner har vært stabilt, har antallet solgte bobiler økt. Her solgte man siste sesong et 40-talls campingvogner og et 10-talls bobiler. Og mens utviklinga på landsbasis viser en liten nedgang i salget av både campingvogner og bobiler, er kjøpelysten fremdeles sterk i de nordligste fylkene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden