: Trailer Stability Assist: Sikrere kjøring med tilhenger | Din Fritid

Trailer Stability Assist: Sikrere kjøring med tilhenger

Fra august kan Mercedes-Benz tilby et tilhengerfeste som inneholder det nye systemet Trailer Stability Assist (TSA). TSA er en tilleggsfunksjon i ESP, elektronisk stabilitets program, som er utviklet for å gi økt sikkerhet ved trekking av tilhenger.

Sommeren er den tradisjonelle ferieperioden for de aller fleste, og det betyr intens personbiltrafikk på Europas hovedveier. Mange av disse feriebilistene kjører også med tilhenger. Med TSA kan sjåføren på et tidlig tidspunkt oppdage og effektivt korrigere farlige ukontrollerte slengbevegelser (såkalt fishtailing). Til dette benyttes ESP’s eget sensorsystem som initierer presise bremseinngrep på hvert av forhjulene individuelt for å stabilisere bil/tilhenger-enheten.

TSA vil først bli å få i den nye S-klasse (W 221-serien), men vil deretter suksessivt kunne leveres også til andre modeller. I M-Klasse vil TSA inngå i spesifikasjonene fra slutten av august 2005. De fleste Mercedes-Benz-modellene kan uten problemer brukes til å trekke tilhengere, da det er tatt hensyn til aspekter ved å kjøre med tilhenger allerede under konstruksjonen av bilen. Kunder som bestiller fabrikkmontert tilhengerfeste nyter i tillegg godt av en rekke tekniske detaljer som det er svært vanskelig eller til og med umulig å ettermontere. De fleste Mercedes-Benz-modellene kan leveres med et praktisk, avtakbart tilhengerfeste, og til flere av modellene kan man også få et svingbart feste. Både til selve tilhengerfestet og til måten det er festet til bilen stilles det særdeles strenge krav. En M-klasse demonstrerte nylig at den tilfredsstiller disse kravene da bilen uten problemer viste seg å kunne trekke en 60 tonn tung Airbus A319 på flyplassen i Stuttgart.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden