: FDM Ålbæk Camping: Når stranden kaller | Din Fritid

FDM Ålbæk Camping: Når stranden kaller

Lengst nord i Danmark ligger en perle, som på den ene siden byr på rolige naturopplevelser for kropp og sjel, avslappende ferie ved en av landets beste badestrender og kulturferie i solskinnsbyen Skagen.

Det er midt på formiddagen når vi kjører inn på campingplassen. Hvilken ro. Det er ellers midt i høysesongen, og solen skinner fra en skyfri himmel. Hvor er alle sammen? Ved innsjekking forteller leirsjef Palle Lund, at slik er det nesten hver dag. I hvert fall når solen skinner som i dag. Folk har ganske enkelt dratt på stranden. Det høres umiddelbart som om stranden ligger langt borte, men det er så langt fra tilfellet. Campingplassen ligger helt ned til stranden, som strekker seg i begge retninger, så langt øyet rekker.

Campingplassen består av en masse ”lommer” som det er høy beplantning i mellom. Det gir mange muligheter for å slå leir i forskjellige kosekroker, noe vi også gjør med vår ekvipasje. Mathias, som har sittet pent i bilstolen sin under hele turen, går målrettet til lekeplassen, og etter få minutter på hoppeputen ser det ut til at han allerede har funnet sin første lekekamerat.

Det er en stekende varme, så vi venter med å sette opp forteltet, og pakker i stedet strandvesken for å følge strømmen og innta de solbadendes posisjon, mens Mathias koser seg i vannkanten. Det er utrolig hvor lite som skal til for at barna kan leke. En enkel strand med muslingskall, sand og vann setter et moderne gutterom med Play Station, LEGO, Brio og biler med mer i perspektiv. Det merker vi til fulle når vi skal hjem om ettermiddagen. Det passer ikke akkurat Mathias at vi skal forlate den fine stranden.

Ikke langt fra Ålbæk ligger nok en av Danmarks mest kjente sommerferiebyer, Skagen. Selv om byen ikke er særlig stor, så er den absolutt ikke en by, som er feid over med en rask visitt. Et bredt spekter av både kulturelle opplevelser som naturmessige attraksjoner tiltrekker alle i familien. I tillegg kommer det hyggelige Skagen, der spesielt det maritime miljøet rundt havnen er verdt å legge merke til. For det første er det marinaen med de mange lystbåter i alle størrelser, men det som også gjør havnen spesiell er at den fortsatt er utgangspunkt for fiske, noe som gir et mer autentisk og levende miljø, som smitter over på de mange kafeer og restauranter, som ligger på strandpromenaden. Et hvert spisested med respekt for seg selv har flere forskjellige fiskeretter på spisekartet, men vil du gå etter en sikker favoritt, så kan de hjemmelagede fiskekakene på det varmeste anbefales.

Palle Lund er også mann for en god middag hjemme på campingplassen. Minst en gang i uken diskes det opp med de lekreste grillretter, salater og kaldt fatøl til et festlig og sosialt arrangement på plassen. Denne retten er heller ikke å forakte. Det eneste problemet er bare at man spiser for mye, og stranden lokker neste dag, og da skal bikinien på igjen.


Faktaboks

FDM Ålbæk Camping ligger 1 km syd for Ålbæk og 20 km fra Skagen.

Campingplassen leier ut hytter, campingvogner og Combi Camp.

Husk badetøy og gode sko. Det er bare 300 m til fantastiske turstier.

Gå evt. også langs stranden til det lille fiskeleiet, der det kan handles fersk fisk direkte fra båtene.

Hvide Klit Golfbane ligger bare 5 km fra plassen
Besøk også Ørnereservatet, vandreklitten Råbjerg Mile, den tilsandete kirke og mye mer.

Overnattingsprisene er i høysesongen 170,- for FDM medlemmer og 189,- for ikke medlemmer, for to voksne og et barn. Strøm kommer eventuelt i tillegg.

Ålbæk Strand Camping
Jerupsvei 19
DK-9982 Ålbæk
Danmark

Telefon + 45 98 48 82 61
Telefax: + 45 98 48 89 34
E-post: c-aalbaek@fdm.dk
Web: www.fdm-camping.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden