: FDM Kollund: Sol fra en skyfri himmel | Din Fritid

FDM Kollund: Sol fra en skyfri himmel

Det sier Kevin på 6 år, når jeg triller inn på campingplassen denne sommerdagen i august. Kollund Camping, som ligger bare få kilometer fra den tyske grensen, er en av FDM’s 14 campingplasser, og siden ikke FDM er en organisasjon som er kjent for å ha så unge medarbeidere, må det ligge en forklaring bak. Kevin følger etter ekvipasjen min på sin lille sykkel og sier med et lurt smil, at jeg har valgt en fin plass.

Det må jeg gi han rett i. Solen skinner fra en skyfri himmel. Det er ganske få meter over til den ene av plassens to lekeanlegg, der Mathias kan boltre seg. Han er allerede på vei ut av bilen og har retning mot huskene. Kevin og jeg kommer raskt i snakk, for han forteller meg både om aktiviteter på plassen og en hel masse om opplevelser langs Flensborg fjord. Det er om å gjøre å spisse ørene for alt kommer med mye entusiasme og i et rasende tempo. Før jeg vet ordet av det er Kevin borte, for han har for kort tid siden funnet et vepsebol, som skal fjernes. Og borte er han.

Rasmus, Mathias og jeg tar fram campingbordet og et par stoler, og spiser lunsj under en deilig sommerhimmel. Campingplassen er ikke spesielt stor, og de andre gjestene består hovedsakelig av familier med små barn eller besteforeldre som har med seg barnebarna på ferie. Lekeplassen er full. De minste leker i sandkassen. De litt større i lekestativet eller på hoppeputen, og de eldste har på tvers av kjønn og nasjonalitet fått i gang en fotballkamp på gressplenen.

Kevin kommer tilbake og forteller at vepsebolet er fjernet, så nå trenger vi ikke lenger å være redde. Han presenterer to av sine gode venner, Manja på 7 år, som også er kjæresten hans og så hennes søster, Mia, på fem år. De er bestevenner og leker sammen hver dag. Manja og Mia ligger på campingplassen sammen med foreldrene sine i campingvogn. Jentene forteller stolt, at campingvognen er innredet med to køyesenger, slik at de har et lite værelse for seg selv. Igjen forvinner barna. De skal over å snakke med en stor doven Newfoundlender som ligger i skyggen og peser.

Til kvelden fyres det opp både grill og bål. Litt tilbaketrukket fra plassen er det laget til en hyggelig bålplass, der barna kan lage pinnebrød eller bare sitte og hygge seg, mens stjernene dukker opp på kveldshimmelen. I morgen skal vi ut og se på området, som både kan by på naturopplevelser langs fjorden, krigshistorie i grenselandet og kongelige severdigheter i form av Gråsten Slott med mer.

Kevin ser vi ikke etter klokken 21.00. Han har nok blitt trett den travle unge mannen. Ved nærmere undersøkelse viser det seg at han er sønn til den ”ordentlige” plassjefen Jørgen, men i sommerferien leker han med de mange jevnaldrende barna på plassen. Om få dager begynner skolen. Det er en helt annen historie, som Kevin ikke er like lysten på å snakke om.

Opplevelser i området

Flensborg, Sønderborg og Aabenraa er de største byene i området.

Gråsten Slott
Sønderborg Slott
Dybbøl Mølle
Frøslev Leiren
Broager Kirke
Bov Museum
Krusmølle


Faktaboks

FDM Kollund Camping ligger ca 200 meter fra Flensborg Fjord. Ta gjerne med syklene, det er lagt opp til turen langs Gendarmstien langs fjorden.

Campingplassen har åpent til 17.10 i år. Hvis man ikke har egen campingvogn eller lignende kan man leie hytter med og uten bad og toalett samt campingvogner. Brosjyremateriell kan bestilles på telefon: + 45 74 67 85 15.

Se også www.kollund.fdmcamping.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden