: Camping på Isle of Skye Skottland | Din Fritid

Camping på Isle of Skye Skottland

Jordens skaper var uten tvil i godt humør den dagen den skotske vestkysten og spesielt Isle of Skye ble kreert. Få steder i Europa finner man så mye vakker natur på et så lite område. Det er en lang reise med campingvogn, men det er verdt turen.


Skottland langt borte

Skottland er ikke så lett å komme til, når man gjerne vil ha med campingvogn, men landet er som skapt for campingferie, når man først har kommet fram. Selve campingplassene er ikke noe å skrive hjem om, men uansett hvilket område man velger er det store opplevelser for hele familien.

Det dreier seg også mye om å starte ferien hjemmefra. Velger man å ta båten Esbjerg – Harwich, kan man slappe av om bord, og kjøreturen opp gjennom England byr også på opplevelser, hvis man deler opp turen i etapper.


Enestående natur

Isle og Skye, som ligger på den skotske vestkysten mellom selve hovedlandet og øygruppen Hebridene, er til de grader verdt å fremheve. Naturen er ganske enkelt enestående, men været kan være litt så som så, slik at de flotte vyene kan la vente på seg. Planlegg derfor reisen med god tid og fleksibilitet, for den er verdt å vente på.

Old Man of Storr

Smale veier

Man kan velge å ta med campingvognen over til selve øya, der det er 10 campingplasser. Ikke alle er like lette å kjøre til, så dersom du har en bred og lang campingvogn, kan det anbefales å kjøre inn på en av plassene i Kyle of Lochalsh, der broen over til øya også er. Øya er stadig lett å komme til selv om man ikke bor der ute.


Kom hele øya rundt

Den sydlige delen av øya domineres av The Cuillin Hills, som er noen av Storbritannias høyeste fjell. De kan oppleves på avstand, men også på flere forskjellige oppmerkede fotturer, som fortrinnsvis starter i Sligaschan, der man kan parkere bilen. Litt nord for Kylerhea kan man med litt tålmodighet se havotere. De ses best i morgen- og kveldstimene, da det er da de er mest aktive. Følger man vei A87 og A855 rundt på den nordlige delen kommer man først gjennom byen Portree, som er øyas største og et turistmekka.

Lenger mot nord ligger Old Man of Storr, som er en bemerkelsesverdig loddrett klippe, som både ses på avstand fra veien og på nært hold ved å følge stien opp dit. Ca. en times gange. Andre severdigheter på veien er først Lealt Falls og dernest Mealt Falls med en imponerende klippekyst, som reiser seg direkte fra havet. Lengst mot nord ligger ruinene av borgen Duintulm.


Barn ingen hindring

Våre barn, Mie på 1 år og Mathias på 3 år, sier ikke noe til den lange bilturen, så lenge vi tar de pausene som kreves. Det er mange og betyr, at vi ikke kommer så langt på en dag. Allerede nå tar vi dem med på kortere fotturer. Mie sitter i bærestol og Mathias går selv eller sitter på skuldrene til Rasmus, når det er behov for det.

I fjellene er det viktig, at de er kledd på etter forholdene. Husk været kan skifte raskt, så ta med varmt tøy i ryggsekken uansett hva. Gå ikke for langt bort og start med korte turer for å sjekke stemningen.


Camping er ideelt

Med to små barn som reisefølge er camping helt ideelt. I campingvognen har vi alle de bekvemmeligheter, som vi kjenner hjemmefra, og spesielt kjøkken, toalett og vaskemuligheter er prisverdige, når campingplassene ikke er så gode. Husk kiler til campingvognen, da terrenget ofte er ujevnt. Ellers kan det være vanskelig å få vognen til å stå i water. Prisene varierer fra 80 kr. til 200 kr. pr. overnatting inkl. alt. Prisene virker mest til å variere med hvor mange turister som kommer enn ut fra kvaliteten. Populære steder er dyrest.
Whisky – ALDRI med cola

Skottene er veldig stolte av sine spesialiteter og andre varemerker som Loch Ness, sekkepiper, whisky, kilt med mer. Flere steder blir det kokt litt for mye suppe på en til tider tynn historie, men et besøg på et destilleri holder 100 %. Skottenes stolthet er med god grunn verdens beste whisky. Noen vil naturligvis påstå, at det er en smakssak, men ikke skottene. Talisker, som produseres på Isle of Skye i byen Carbost, er absolutt et besøk verdt. Og husk whisky kan drikkes med temperert vann, isbiter eller bart, men ALDRI med cola. Det er ganske enkelt blasfemi, i hvert fall i Skottland.


Her bodde vi

I byen Ardelve sydøst for Kyle og Lochals ligger en primitiv plass med to toaletter og to dusjkabinetter. Den ligger pent til helt ned til fjorden Loch Alsh og nabo til det vakre Eilean Donnan Slott. Pris 80 kr. pr. overnatting inkl. alt. Det er ingen resepsjon, man kjører bare inn og finner en plass, så kommer det en dame forbi om kvelden.

Det er ti campingplasser på Isle of Skye. Har du en bred campingvogn, så velg en av dem, som ligger ved hovedveiene.


Mere informsjon

Husk tøy og sko for all slags vær. Om sommeren klekkes migd, som er et lite insekt, som minner litt om en liten flue på ca. 1 mm. Hunnen biter. Spør etter insektsmiddel f.eks. Jungle Formula på det lokale apoteket.

Få mer turistinformasjon her: www.visitscotland.com. Her kan du også bestille en liten håndbok med 200 av de beste campingplassene.

Turen blev kjørt i en Kia Carnival 2,9 HPDI og en LMC Dominant.

www.kia.no
www.lmc-caravan.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden