: Guedelon: Den ultimate ferieopplevelsen | Din Fritid

Guedelon: Den ultimate ferieopplevelsen

Dersom du virkelig har ambisjon om en virkelige ferieopplevelse for familien, av en helt spesiell karakter, så bør du oppleve "Guedelon".

“Guedelon” er en ide bygd opp av den franske middelalderarkeologen Marilyne Martin. Ideen består i å bygge en borg som man gjorde det for 750 år siden, med de samme materialene og metodene som dengang, uten bruk av moderne hjelpemidler.

Ved byen St. Sauveur et Puisane ca 100 km. syd for Paris, i en skog i Boulongne distriktet, har man valgt å kaste seg ut i byggingen av en helt spesiell dimensjon. Et byggverk som er muliggjort ved tilskudd fra den franske stat og EU.

Her går man virkelig flere hundre år tilbake. Stedet ligner mest av alt en middelalder landsby med griser, kuer og hester. Man kommer godt og grundig tilbake i historien der man ser husdyrhold, gamle metoder, og værktøy bli brukt til den store borgbyggingen.

“Guedelon” borgen som blir bygd er en kopi av en eksisterende borg. I Boulongne distriktets skogsområde bygges “Guedelon” av lokale materialer. Her kan man se smeden arbeide i sin smie, tømreren bearbeide de store eikebjelker eller se hvordan de store steinblokkene blir hugget ut og bakset på plass. Alt finnes i dette området, eiketrær fra skogen, stein fra steinbruddet og leire til murstein og potter og den lokale oker som gir fargespill til fliser og vannkanner.

De 45 franske ansatte som går rundt i påkledning fra middelalderen, håndterer og bearbeider daglig store steinblokker, tykke eikebjelker og glødende metall til dette fantastiske byggverk som gjør det til en av Frankrikes mest besøkte turistattraksjoner, en levende middelalder byggeplass som årlig besøkes av mer enn 200.000 mennesker og som dermed er med på å virkeliggjøre denne fantastiske prestasjon i vår moderne tidsalder.

Byggingen ble påbegynt i 1997 og nå i år 2004 er borgen vokst til ca 5 meters høyde, det går langsomt, men man regner med at hele byggverket står klart til innvielse i året 2023.

I umiddelbar nærhet finner man campingplassen “Camping des Jourmiers” ved en liten sjø, et sted som kan anbefales for flere dagers opphold.

Les mere her

www.guedelon.com

Les om campingplassen Camping Parc des Joumiers: www.eurocampings.net

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden