: Verdens lengste bynavn | Din Fritid

Verdens lengste bynavn

Hele 58 bokstaver er det i verdens lengste bynavn, som ligger på øya Anglesey i Wales. En skomaker med navnet Mr. Hughes som levde for over hundre år siden fant på navnet. Han var kjent som en veldig morsom mann.

Jane Griffiths er levende reklame for den walisiske landsbyen med verdens lengste bynavn.

Navnet er
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Ja, du leste riktig. Man tror det rene oppspinn når man ser på dette ordet med 58 bokstaver. Men det er virkelig nok. Bynavnet gjenfinnes i Guiness rekordbok.

Med hjelp av et så langt bynavn ble en kjedelig liten stasjonsby uten noen attraksjoner, omgjort til en kjent by som tiltrekker seg turister fra hele verden.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysilogogogoch stammer fra et eldgammelt språk som heter Cymraeg, som blir karakterisert av et hav av konsonanter.
Innbyggerne utaller navnet på byen så lett som ingenting, og påstår at det slett ikke er vanskelig. Selv skolebarn kan stave og uttale det. I dagligtale kalles byen Llanfairpwll. Navnet betyr St. Marias kirke i hulningen ved den røde grotte.

Lykke til med uttalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden