: Italia: Vår i Firenze | Din Fritid

Italia: Vår i Firenze

Det er mange gode grunner til å hekte campingvognen på kroken og kjøre til Firenze. For det første kommer våren opp til 4 uker før enn her hjemme. For det andre er barna dine så velkomne at det varmer mer enn noe annet.

Vi slår leir på en deilig plass, og Mathias kan få strukket bena

I Firenze kan man konstant gjøre nye oppdagelser, og uansett hvor mange ganger man har vært der, er et nytt besøk forbundet med nye minner. Hovedattraksjonene er noen av verdens vakreste og de krydres av små ting, som ånder av liv, sjel og varme. Den beste måten å komme rundt på, er til fots. Ta med klappvogn eller bærestol til barna, slik at de kan hvile bena innimellom.

Vi starter med å slå leir. Vest for Firenze sjekker vi inn på campingplassen Toscana Village. Den ligger i fjellene en time fra byen, men er et godt utgangspunkt for endagsturer til både Firenze og Pisa. Campingplassen er oppdelt i terrasser, noe som gir en veldig hyggelig atmosfære. Vi får en fin velkomst og i løpet av få minutter er vårt mobile hjem på plass. Mathias kan komme ut av bilen og krabbe rundt foran campingvognen. En helt ny verden kan utforskes.

Vi finner raskt en parkeringsplass, og så skal Firenze utforskes

Gode parkeringsforhold

Man kan alltid diskutere om det er en god ide å ta med bilen inn i en italiensk storby. Sannsynligheten for å påføre seg en skade er forholdsvis stor pga. tett trafikk og dårlige parkeringsforhold. Til vår store overraskelse fant vi i løpet av kort tid en parkeringsplass inne i sentrum. Det måtte være pga. årstiden. Selv om det alltid er turister i Firenze er april ikke høysesong. Fra bilen kunne vi komme rundt til byens hovedattraksjoner til fots. Enkelt og uproblematisk.

Det er ingen hindring å ta med barn på restaurant i Firenze

Aldri sulten til sengs

Hvis man går sulten til sengs på en reise til Toscana, er det ens egen feil. Det toskanske kjøkken er et overflødighetshorn av lekre spesialiteter. Det er restauranter på alle prisnivåer og på markeder kan man lett finne fine råvarer til en god middag foran campingvognen. I tillegg kommer, at man som foreldre føler seg ytterst velkommen på de forskjellige spisesteder.

Italienere elsker børn. Ikke bare sine egne, men alle barn og det gjør, at man som barnefamilie får særbehandling – også på finere steder. Så man er utrolig priviligert, fordi man kan velge mellom en opplevelsesrik middag på restaurant blandet med en mer uformell, men god meny foran campingvognen, der man kan sitte ute hele kvelden, mens barna sover trygt i vognen.

Avslapping foran campingvognen

Informasjon

Reiserute: Hannover, Kassel, München, Innsbruck, Brennerpasset, Bolzano, Verona, Bologna, Firenze. Ca. 1650 km. Med barn i bilen bør det beregnes to dager til transport.

Toscana Village, Montopoli (3 stjerner): www.toscanavillage.com

Se mer på www.campingcheque.com

Det gjelder å ha masser av tid når man har med barn i bilen

Gode tips om barn i bilen

TID: Det dreier seg generelt om å ha mer tid. Å ta seg mer tid.
PAUSER: Husk også å ta gode pauser. Det er godt for alle, også den som sitter bak rattet.
VANN: Ha alltid drikkevarer for hånden og gi ofte barnet en slurk.
SNACKS: Ha kjeks eller annen snacks for hånden. Det kan ta den første ”krisen” til man kommer fram til en rasteplass. RASTEPLASSER: Det er normalt 30-50 km mellom bensinstasjonene. Derimellom ligger rasteplasser. Ikke alle er tillatt for campingvogner, men bare personbiler og bobiler. Det er skiltet.
VARME: Sørg for at barnet sitter i skyggen og i det hele tatt ikke har det for varmt.

BILSETE: Mange bilseter har flere innstillinger, der barnet kan sitte opp, når det er våkent, og ligge ned, når det sover.
NATTKJØRING: Generelt kan man si, at man vinner mye ved å kjøre om natten, når barnet likevel sover. Vel og merke hvis man som foreldre også kan like å kjøre om natten.

Det er en god ide å ta med en ryggsekk eller stelleveske til alle de tingene man har med til den lille

Å gå ut med barn

TIDSPUNKTER: Prøv å planlegge besøket på restauranten så vidt mulig etter de rytmer man vet barnet/barna har. Kanskje gi dem noe å spise før man går hjemmefra, hvis man går sent ut.
EN GOD IDE: At den ene går inn og spør om det er ok f.eks. å ta med barnevogn før man går inn.
REISEHØYSTOL: Kan fås i flere forskjellige varianter, men er en god ting å ha med når man går ut. Selvom mange steder har barnestoler, er det ikke alle. Hvis det er plass til barnevogn kan den også brukes.
STELLEVESKE ELLER RYGGSEKK: Det er en god ide å ta med en ryggsekk eller stelleveske til alle de ting man har med til den lille. Husk også solkrem og rikelig med væske.

HUSK: Snyt ikke deg selv for en gastronomisk opplevelse på en ferie, fordi du ikke tror, at barna kan oppføre seg ordentligt. Start for det første med å ta dem med fra de er små og ta med noe som kan beskjeftige dem. F.eks. malebok eller annet. Prøv deg fram, og i verste fall gå eller spis på skift.

Les om vognen her: www.dethleffs.de/2006/no/

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden