: Test: KABE Travel Master WT (Model-2005) | Din Fritid

Test: KABE Travel Master WT (Model-2005)

KABE bobiler er et av de svenskproduserte merkene, som er beregnet for camping hele året, en vinterisolert vogn beregnet til 3-4 personer. Vognen er bygget på et Fiat/Alko chassis. KABE bobilen ble testet under alle tenkelige vinterveier og værforhold på en ca. 3.500 km tur til vintersportsstedet Canazei i Nord-Italia.

Kabe Travel Master ble testet i forbindelse med en skitur til Canazei

Kjøkken med stort kjøleskap

Kjøkkenbenken med skuffer og skap er umiddelbart til venstre, når man kommer inn i bilen, i benkeplaten finnes kjøkkenvask med kaldt og varmt vann, og 3 kokebluss. Over kjøkkenbordet er to kjøkkenskap og et fjernsynsskap, og under overskapene finner man avtrekksviften. På bilens motsatte side står det store 130 liters kombinerte kjøle- og fryseskap med omskifter til 12v/230v/gass. Over det et oppbevaringsskap og under kjøleskapet er skapet med Alde fyren.

Romslig baderom

Baderommet er stort og romslig

Toalett og baderom finnes bakerst i hele bilens bredde. Her er det god plass. På venstre side et klesskap, loddrett uttrekksskap til toalettsaker og et Thetford vakumtoalett. På midten er det et skap med vask, og over det et stort speil. På høyre side er en rund dusjkabin med gjennomsiktig plastdør.

Det er enkeltsenger i denne Travel Master

Soveværelse med enkeltsenger

Denne modellen kan nå, etter mange kjøperes ønsker, leveres med to enkle senger, på hver sin side med en midtgang ut til toalettet. Soveavdeling og dermed toalett kan avskjermes fra resten av vognen med en gardin. Under den ene sengen er det et stort oppbevaringsrom. Sengene er hevet for å gi mer plass til oppbevaring.

“Stuen” har vendbare stoler

Stue med vendbare stoler

I den forreste delen av bobilen er det en praktisk vinkelsofa og et justerbart bord, som sammen med de to vendbare stolene i førerhuset utgjør spise- og dagligstuen. Bordet kan foldes sammen, slik at hele arrangementet kan gjøres om til en ekstra soveplass for to personer.

Praktiske ting

Bobilen er vinterisolert, noe som betyr at både fersk- og spillvannstank, rør og pumper er frostsikre. Spillvannstanken tømmes fra kranen i det ene oppbevaringsrommet. Bilen er utstyrt med vannbåren Alde varmesystem, som kan kjøres på såvel 230 v/gass, det er gulvvarme, og Webasto motorvarmer. Via et elektronikkpanel styres alle tekniske funksjoner som el og gass. Det er på alle måter en helårsbobil. Den er ideell under alle forhold til to personer. Er det to seniorer er det god plass til å få selkap av et par barnebarn.

Minuser

Man undrer seg over, hvorfor avtrekksviften er plassert over kjøkkenvasken og ikke over komfyren. Det burde være et helt oppbevaringsrom til vinterbagasje, der bl.a. ski kan ligge separat. Den egenskapen har mange av KABEs campingvogner.

Travel Masteren har mange plusser

Plusser

Bobilen er utstyrt med ABS og ASR og har sikre kjøreegenskaper og utrolig god motorkraft – også i fjellene. Den veldig omfattende utstyrspakken med bl.a. cruise control, Webasto motorvarmer, Aircondition i bildel og gulvvarme gir komfort på høyeste nivå. I tillegg kommer Aldes vannbårne varmesystem, som både kan kjøre på el og gass. Varmeveksleren betyr, at vognen kan holde kulden ute, selv ved veldig lave temperaturer. Vi hadde minus 20.

Ut over det tekniske er det et flott møbeldesign, flotte gulv, pene vegger og takbekledning. En riktig hyggelig bil for to voksne, som også egner seg til å være veldig mobil med. Til tross for sin lengde på 7,13 meter er den også lett å parkere. Kan kjøres av alle med B førerkort.

Fakta

Kabe Travel Master WT (halvintegrert modell 2005)
Motor: Fiat 2,8 liter JTD 146 hk.(common rail)
Chassis: Fiat/Alko
Egenvekt: 3050 kg
Totalvekt: 3500 kg
Total lengde: 7,13 m
Total bredde: 2,40 m
Total høyde: 2,78 m
Innvendig høyde: 1,96 m
Sengemål bredde/lengde: 0,78 x 1,95 m


Standardutstyr

Fiat/Alko chassis
Store sidespeil
Airkondition i førerhus
Servostyring
ABS
ASR
5 gear
3. bremselys
Utvendig markise
Lys ved inngang
230 volt, 12 volt kontakt, og antenneuttak
Tv antenne
Elvinduer i førerhus
Sentrallås i førerhus
Elektronisk kontrollpanel
Strømforsyning 12v. og 230v.
Ladeaggregat / omformer
Blaupunkt radio med Cd
Alde vannbåren sentralvarme
Varmeveksler/sirkulasjonspumpe
Webasto motorvarmer
Støtteben bak
El dørtrinn
130 liter Kjøl/frys 12v/ 230v/ gass,
3 gassbluss og stålvask
Thetford vacuumtoalett
Ferskvannstank: 90 liter
Spillvannstank: 100 liter
Gaskasse til 2 x 11 kg
Dieseltank:80 liter

Les mer her: www.kabe.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden