: Astrid Lindgren – 100 år | Din Fritid

Astrid Lindgren – 100 år

Barn i hele verden vet, at Pippi er verdens sterkeste jente, og at Emil er full av ablegøyer, men også utrolig godhjertet. Og som den mest selvfølgelige ting i verden vet de også, at Villa Villekulla er et gult hus med en hest på verandaen, og at Madicken, Ronja Røverdatter og Brødrene Løvehjerte mer eller mindre også hører hjemme i samme herlige univers.

Et halvt århundres forfatterskap, solgt i snart 100 millioner bøker og oversatt til 76 språk forteller om en nesten utrolig suksess for den lille smålandske damen Astrid, som kom til verden i Näs ved Vimmerby for snart 100 år siden. (14. november 1907 – 28. januar 2002).

Astrid Lindgren er imidlertid større enn hennes ellers formidable forfatterskap. Hun er også kjent som hele Sveriges samvittighet og barnas varmeste talerør, og det var da også en folkegave, som satte seg som mål å etablere en minnegård og museum, som i dag ligger i tilknytning til fornøyelsesparken Astrid Lindgrens Verden, der man kan oppleve hele hennes forunderlige, hyggelige og elskelige univers.
Les mer her: www.alv.se

100-års fødselsdagen markeres ikke minst sommeren 2007 igjennom Astrid Lindgrens Verden, i tillegg til at det innvies et nytt museum om Astrid Lindgren i Vimmerby.

Dette museet avløser minnegården i tilknytning til fornøyelsesparken.

Les mer her: www.astridlindgren.se

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden