Campingringer med cognac
Oppskriften gir ca. 25 stk.
4 eggeplommer
50 g. sukker
1 ss. Cognac (hvis man ikke har 1 flaske cognac stående, kan man i de fleste supermarkeder kjøpe små flasker med ca. 20 ml i.)
50 g. smør (bløtgjort)
Revet skall av en ½ sitron
1 ts. bakepulver
200 g. mel
500-1.000 g. smult til koking (Avhengig av grytestørrelsen, ringene skal helt dekkes av oljen.)
Rør eggeplommene luftige med sukker og cognac. Tilsett sitronskall og smør, deretter mel som er siktet med bakepulver. Kna deigen sammen, og legg den kaldt minst en time, gjerne over natten .
Dryss mel på bordet og rull deigen ut i 2-3 mm tykkelse.
Skjer den i 2 cm brede baner, og skjer dem i spisse avlange firkanter. Gi hver av ringene et riss på langs, og trekk forsiktig den ene av de spisse endene gjennom rissen, slik at ringen former seg.. Legg de ferdige vridde ringene klar på et brett eller lign.
Når alle er vridde, kokes de i varm smult. De skal ha ca. 1 min i alt, husk å snu dem når de er lysebrune. Straks derefter legges de til avrenning på kjøkkenpapir eller annet fettsugende papir.