: Danmark: Handicapferie prosjekt hedret | Din Fritid

Danmark: Handicapferie prosjekt hedret

Turistgruppen Vestjylland i Danmark vant Reiseskribentenes Havfruepris, som ble overrakt i Herning på feriemessen Ferie For Alle 2007.

Anni Hornum fra Turistgruppen Vestjylland (t.h..) og Reiseskribentenes leder, Anne-Vibeke Isaksen

Et turismeprosjekt, som startet ved en lunsj i 1998, og som i dag er blitt en realitet. Visjonen var å gjøre Vestjylland til det beste og mest tilgjengelige ferieområdet i Nordeuropa for funksjonshemmede - med spesielt fokus på rullestolbrukere, blinde og hørselshemmede. Visjonen er nå omsatt til et konkret prosjekt, som involverer over 600 bedrifter og institusjoner.

Prosjekt Handicapferie i Vestjylland ble på Ferie For Alle i Herning belønnet med Havfrueprisen, som én gang hvert år deles ut av Foreningen av Danske Reiseskribenter. Prisen går til en person eller et firma, som har gjort en spesiell og prisverdig innsats for danskene på sin ferie i Danmark.

Handicap-egnet ferie

- Handicappede har et stort behov for å komme på ferie, men de har ikke den samme enkle tilgang til ferietilbudene som andre i samfunnet. Det var det ingen andre, som tenkte på, da en initiativgruppe i 1998 bestemte seg for å gjøre noe spesielt for de handicappede på feriefeltet. Det startet som et pilotprosjekt i Holmsland. I dag omfatter det hele Vestjylland, der handicappede kan tilbringe en ferie, presis som alle andre, sa formannen for De Danske Reiseskribenter, Anne-Vibeke Isaksen, ved prisoverrekkelsen.

Les mer: www.visithandicapguide.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden