: Aktiv ferie i Lærdal | Din Fritid

Aktiv ferie i Lærdal

Vi våkner opp på Lærdal Camping og Fritidspark, som ligger i bunnen av Sognefjorden nesten midt mellom Oslo og Bergen på E16. Det er en av de morgenene, da man bare spretter ut av sengen for å komme i gang. Solen skinner fra en skyfri himmel og det må utnyttes, når man er i de norske fjellene.

Lærdal Camping og Fritidspark ligger i bunnen av Sognefjorden

Gjennom Lærdal Sport og Rekreation, som også drives av eieren av campingplassen, har vi meldt oss på en guidet fottur til et av utsiktspunktene ovenfor campingplassen. Det er en framragende mulighet, når man enten er nybegynner, gjerne vil gå sammen med andre eller hvis man har så stor interesse av området, at en guide kan tilføre turen noe ekstra. For oss er det siste mest aktuelt. Vi har besøkt campingplassen tidligere, da den er en av våre favorittplasser i Norge.

Den ligger ganske enkelt ubeskrivelig vakkert til med Sognefjorden mot vest og fjell på over 1000 meter på de tre andre sidene. Campingplassen er ikke så stor, men utrolig hyggelig og servicen er helt på topp.

Vi har meldt oss på en guidet fottur til et av utsiktspunktene ovenfor campingplassen

En hard start

Det er avgang kl. 09.00. En mindre gruppe med en blanding av europeere er klar til å begi seg opp på Storehaugen, som er et av utsiktspunktene høyt hevet over campingplassen. Vi starter ved fjorden og skal i løpet av de neste fem timene gå 1.000 høydemeter fordelt over ca. seks kilometer. Vi legger hardt i vei. De første par timene går rett opp og det blir ikke snakket mye sammen i den lille gruppen på åtte personer, men etterhvert som vi kommer opp i høyden og de første utsiktspunktene i skogen melder seg, stiger stemningen i hele gruppen.

Den består både av nybegynnere og mer trente, men det merkes ikke. Det ses nok mest på fargen i kinnene og så høres det på pulsen. Ingen tvil om at fotturister med trening i beina kommer lettere fram. Guiden Jørgen har imidlertid en god nese for, hvor mange pauser, man må ta, så alle nyter turen mot toppen.

Det er med svette i pannen, at vi kommer til Storehaugen

Frokost på toppen

Det er med svette i pannen, at vi kommer til Storehaugen, men stemningen er helt på topp og utsikten ut over Sognefjorden og Jostedalens fjelltopper er ubeskrivelig. Vi setter oss på det varme fjellet og nyter de medbrakte matpakkene. Her blir det også tid til å utveksle historier og det viser seg, at vi kommer hele verden rundt. Vi får ikke bare fylt magene, men får også masser av inspirasjon til nye fotturer. Etter en drøy time på toppen er det tid for å komme ned til fjorden igjen. Selv om terrenget er krevende og hadde det ikke vært for de gode turstøvlene, hadde alle sammen fått problemer.

Flere dagers regnvær gjorde de bratteste passasjene veldig glatte.

Lærdal Camping og Fritidspark er en av våre favorittplasser i Norge

Kveldsstemning på campingplassen

Med utsikt til fjorden og solen, som er på vei ned mellom fjellene på hver side av Sognefjorden, nyter hele laget en kald øl foran campingvognen vår. Hvis været også er bra i morgen, er vi alle enige om, at vi skal ut igjen. Hele Lærdal er omringet av fjell med fotturer i alle vanskelighetsgrader. I Norge er det ingen skam å snu, så lengden bestemmer man selv.


Faktaboks

Lærdal Sport og Rekreation: www.laerdalsport.com
Lærdal Camping og Fritidspark: www.laerdalferiepark.com
Fra Oslo skal du beregne ca. fem timers kjøring til Lærdal.
Gode tips til fotturferie finner du også på www.vildmarksliv.dk


Dette skal du ha med i ryggsekken

2 l vann
Matpakke
Nøtter eller sjokolade
Regntøy
En ekstra trøye
Solbriller og solkrem
Compeed – plaster mot blemmer
Kamera
Evt. liten kikkert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden