: Danmark: Fjordcamping på første rad | Din Fritid

Danmark: Fjordcamping på første rad

Rett ovenfor Hr. Jyllands nesetipp ligger et stykke dansk natur, som setter sine uforglemmelige spor, når man først har besøkt den. Blandingen mellom natur, kultur og byliv gjør området til et godt valg som feriedestinasjon. Er du i tvil? Prøv selv.

Campingplassene ligger i passe avstand fra både urørt natur og bymiljø, så man kan velge akkurat det man vil. Man kan også dele opp ferien, slik at man tar den ene uken i Hobro og den neste i Mariager. Vi benyttet Mariager Fjord som utgangspunkt, men utelukkende, fordi man kan ligge på første rad ned mot den vakre fjorden.

Mariager Fjord danner rammen rundt et vakkert landskap. Noen kaller den for Danmarks vakreste. I enden ligger Hobro, som er en gammel kjøpstad og byr på shopping av alle slag. Midt på fjordens sydligste side ligger Mariager, som oser av dansk hygge med stokkroser og brostein. Hvis byen ikke allerede hadde vært kjent for sine mange roser,ville den kanskje blitt det pga. det hvite gull: salt. Mariager ses best til fots. Det er her man kommer tett på de mange fine detaljene på de gamle bindingsverkshusene og finner brukskunstforretningene. En bytur kan avsluttes med en gammeldags kuleis, som jo hører med til enhver sommertur.


Opplevelser med salt

Det høres kanskje umiddelbart ikke spesielt innbydende ut, men ikke desto mindre er saltsenteret i Mariager et sted, der man pleier seg selv og lærer om noe så vesentlig som salt. Saltsenteret er det eneste i sitt slag i hele landet og man blir overrasket over, hvor mye det både er å se på, lære om og nyte på denne plassen – vakkert beliggende ut mot Mariager Fjord. Sil ditt eget salt, bad i Dødehavet eller gå en tur i saltgruven er bare noen få av opplevelsene på stedet.


Hobro – rett ved vann og skog

Hobro har vannet på den ene siden og skogen og bakket terreng på den andre. Østerskoven og Bramslev Bakker ligger rett ved, hvis man vil ut av byen et kort øyeblikk. Byen har et spennende havnebasseng, fordi det fortsatt er aktivitet på den nordlige siden, som er industrihavn. Sydsiden har det kulturelle liv med Det Røde Pakhus, Lystfarsmuseet, Himmerlands Teater og Gassmuseet. I Det Røde Pakhus er der jevnlig konserter, og på Gasmuseet er det bl.a. interessante utstillinger.

Gassmuseet er også stedet der man finner Danmarks historie om gassen. Gassmuseet er et forholdsvis nytt museum, som åpnet i 1998. Det ligger i det gamle gassverket, som ikke ble revet, som så mange andre gassverk i Danmark. I 2006 utvidet museet med det såkalte ”BrintUniverset”, der man selv kan eksperimentere med framtidens ”energi”. Litt vest for Hobro, der hvor bunnen av fjorden i sin tid gikk, ligger Fyrkat, som er en av Harald Blåtanns fire vikingborger. Her oppføres Fyrkatspillet hver sommer. Rett ved Fyrkat ligger den gamle vannmøllen med Fyrkat Vikingsenter, der det er oppført en hel liten vikinglandsby.


Hele verden et sted

Syd for Hobro ligger hele verden étt sted. Verdenskartet er en av Danmarks mer spesielle turistattraksjoner. Skaperen Søren Poulsen fant en dag en stein, som lignet på Jylland og det ga han ideen til å bygge verdenskartet. Og verden blev ikke til på syv dager. Det tok Søren fra 1944 til 1969 å bygge opp hele verdenskartet, slik at man helt klart fornemmer kontinenter, verdenshavene, elver, fjellkjeder med mer. En lærerik opplevelse for hele familien.

Se også

www.visitmariagerfjord.dk
www.saltcenter.com
www.visithobro.dk
www.gasmuseet.dk
www.visitverdenskortet.dk


Her boede vi

Mariager Camping ***
Ny Havnevej 5A
9550 Mariager
Telefon: +45 9854 1342
info@mariagercamping.dk
www.mariagercamping.dk

Her kan du også bo:
Hobro Camping Gattenborg ***
Skivevej 35
9500 Hobro
Telefon: +45 9852 3288
hobro@dk-camp.dk
www.hobrocamping.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden