: Helårscamping i Billund – mer enn Legoklosser | Din Fritid

Helårscamping i Billund – mer enn Legoklosser

Det er ingen grunn til å pakke bort campingvognen for sesongen for antallet vinteråpne campingplasser i Danmark er økende. FDM Billund Camping er en av dem.

Legoland stenger dørene i slutten av oktober, men Billund er så mye mer og campingplassen er et godt utgangspunkt for opplevelser i hele området. Etter en formidabel sesong fortsetter campingplassen med å være både åpen og aktiv hele vinteren uansett om du vil bo i en av hyttene, i egen campingvogn eller bobil.


FDM Camping for alle

FDM Billund camping er en del av FDMs egne campingplasser, som i dag er åpen for alle. Den trestjerners campingplassen ligger i gangavstand fra selve hovedinngangen til Legoland, der man alltids kan få dagen til å gå. På selve campingplassen er det også aktiviteter, men i en annen gate enn i parken. Og det er gjort med fullt overlegg.

- Vi har valgt å satse på en annen form for aktiviteter for barnefamiliene på selve plassen, fordi vi opplever, at de kommer hjem med mange inntrykk etter dagens opplevelser, slik at det er perfekt, at det er en annen form for tilbud her på plassen. Noe de kan leke, men på en mer avslappet måte, forteller Sussie Lund-Jensen, som er plassjef på FDM Billund Camping.


Rolige aktiviteter

Der er bl.a. anlagt en sjø, som av sikkerhetsmessige årsaker er inngjerdet, fordi det er så mange barn på plassen og foreldrene skal kunne føle seg trygge. Men, den skaper trivsel og et åpent areal. Ved siden av sjøen er det bygget en større naturlekeplass, der barna utfordres i leken. Den har også en ”ikke kom nær bakken” funksjon. For de mindre barna er det kosezoo, der barna kan kose med små dyr som kaniner og geiter. Alle disse aktivitetene er en stor kontrast til Legolands sklier og karuseller.

Foto: Billund-bad.dk

Om vinteren

Om vinteren er Legoland stengt, men aktivitetene, kafé og restaurant er åpen på campingplassen. Innkludert i prisen er også entréen til Billund Bad og Wellness, som har innendørs badeland og svømmehall med omfattende velværeavdeling. Avstanden til både Vejle og Esbjerg er overkommelig, hvis man vil ut og handle, og ikke synes at det er butikker nok i Billund. Men gi den en sjanse – kanskje du blir overrasket.


Faktaboks

Legoland er stengt fra slutten av oktober til påske. Neste år feirer man 40 års-jubileum. Se også: www.legoland.dk

Billund Bad og Wellness har bl.a. en 64 m lang vannsklie, 25 m svømmebasseng på 27,5° og barnebasseng på 30,5° samt wellnesscenter.
Billund Bad: www.billund-svoemmebad.dk

Les mer her: www.billundcamping.dk

Se også: www.fdmcamping.dk

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden