: Verdens beste Dethleffs | Din Fritid

Verdens beste Dethleffs

Spør man framtidens campere, hvilken av de nye flotte 2008-modellene fra Dethleffs, som er den beste, hersker det stor uenighet.

Det kan selvfølgelig være vanskelig å velge, når utvalget er så stort, men en ting er de tre herlige testpersonene enige om. Det skal være stort, luksuriøst og bekvemt. Og det kan man jo godt forstå – det er jo tross alt ferie vi snakker om…

Vi møtte de tre kresne camperne på den nylig avviklede campingmessen på Elmia i Jönköping, Sverige.


Erik – fars ”problem” at vognen er lang

Erik Gustavsson er 14 år og allerede en erfaren bobil-camper. Sammen med sin mor og far har han reist rundt i hele Europa, men flest ganger til Italia, som uten tvil er favorittlandet.
Da Erik skulle finne sin favoritt blant Dethleffs campingvogner tok det ikke lang tid. Mest av alt bunner det nok i at han tross sin unge alder er hektet på camping og vet en masse om vognene.

- Det er bare den andre dagen her på messen, men jeg har allerede vært inne i alle bilene og vognene. Selv om det er mange, som ligner hverandre, er det også mange spennende planløsninger, forteller Erik.
(Vi møtte han også i fjor, og da hadde Erik også gjennomgått alt. Respekt!)

- Jeg er slett ikke i tvil og det tok meg to sekunder å finne den riktige vognen til min familie. Den er riktignok stor, men det er jo bare far, som skal klare å kjøre med den, og det klarer han nok. Mor skal ha et stort badeværelse, slik det er i bobilen vår, slik at vi er helt uavhengige.

Modellen er en Dethleffs Beduin 655 SB med baderom i hele vognens bredde. Soveværelse med panoramavindu, masser av skap. Kjøkken og stor stue. 2,50 meter bred og totalvekt på 1900 kg.

- Når jeg skal legge meg går jeg bare ned i mor og fars dobbeltseng. Så reier de opp i stuen og bærer meg dit inn, når de skal gå til sengs. Jeg får i virkeligheten den aller største sengen og det er helt topp. Og så blir det jo også meg, som bestemmer, når vi skal stå opp og spise frokost, for vi skal jo liksom spise der hvor jeg ligger, smiler Erik.


Sebastian – det skal være et bra kjøkken

Sebastian Furybrink er ni år gammel og drar på camping med sin familie, så ofte som mulig. Sebastian elsker camping, fordi det er så mange lekekamerater rett utenfor døren. De spiller fotball og, når det regner, kort innendørs. Men ellers går det også med en masse tid til å spise godteri…

- Mitt valg faller på Dethleffs Camper Lifestyle 560 SK. Den har alt det en campingvogn skal ha, smiler Sebastian.
- Jeg er også glad i mat, så det skal være et stort kjøkken i en campingvogn og det er det i denne, sier Sebastian.

Vognen har en totalvekt på 1550 kg og en bredde 2,50 meter. Så det er ordentlig god plass. Den er innredet med soveværelse til foreldrene og badeværelse i fronten. Stue med stor sittegruppe og kjøkken i midten av vognen samt to eller tre køyer i bakenden.
- Jeg har to søsken, så vi skal ha den utgaven med tre køyer. Bakenden er jo liksom vårt værelse, mens mor og far sover i den andre enden..


Ellen – jeg skal ha den beste sengen

Ellen Tjäder er 14 år gammel og har i likhet med Erik campet sammen med sin familie, siden hun var liten. Ellen har valgt en campingvogn, som er svært forskjellig fra den hennes familie eier. Det er en Dethleffs Lifetyle 720 SK, som er så romslig, at man ikke tror sine egne øyne. Stor dobbeltseng, badeværelse, køyesenger, sidesittegruppe til barna, stort kjøkken og stue. Vognen har alt.

- I denne vognen er det jeg som skal bo som en prinsesse. Mine to brødre skal sove i køyesengene. Det håper jeg de vil. Mor og far skal sove i stuen, der bordet kan felles ned og det kan gjøres om til enda en stor dobbeltseng. Jeg skal ha hele den fremre delen med soveværelse med stor dobbeltseng og baderom. Her kan det stenges av slik at jeg kan få min helt egen avdeling. Så kan jeg bare ligge i den store deilige sengen min, spise godteri og se på DVD, forteller Ellen.

Hun smiler litt av seg selv. Hun vet nok godt at det blir vanskelig å ta dobbeltsengen fra mor og far, men man har jo lov å drømme.

Les mer her: www.dethleffs.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden