: Abobil AS – ny importør av Laika | Din Fritid

Abobil AS – ny importør av Laika

Abobil.no AS har nylig tatt over importen til Norge av det kjente bobilmerket Laika, som har vært representert på det norske markedet siden 2004.

Dette er en italiensk produsent, med over 40 års historie, og som i dag er en del av Hymer-konsernet. Fabrikken disponerer 5 produksjonsanlegg og har kapasitet til en produksjon på 2.200 enheter på årsbasis. Dette er imidlertid for lite til å dekke etterspørselen så man er nå i ferd med å føre opp et nytt stort fabrikkanlegg, med mulighet for en årsproduksjon på 6.000 biler. Etter planen skal dette stå klart i 2009.

Laika produserer bobiler i alle varianter, alkove, halv- og helintegrerte, der flere modeller også kan leveres med Alde-varme. Bilene har en vel tiltatt isolasjon og det installeres bare de kraftigste varmesystemene, og vannsystemet er frostsikret på samtlige modeller.
Spesielt for Laika er at også de helintegrerte modellene har varme i senkesengen, som for øvrig kan leveres med dimensjon helt opp til 190x190 cm.

De første bilene vil komme til Norge i juni, og kan beskues i Abobil.no’s lokaler på Jærhagen kjøpesenter på Kleppe, sør for Stavanger. Man har imidlertid klare ambisjoner om å utøke forhandlernettet foran neste sesong, slik at bilene vil bli tilgjengelig for et større publikum.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden