: DK-CAMP har hjertet på rette stedet | Din Fritid

DK-CAMP har hjertet på rette stedet

Livsstilssykdommer forsvinner ikke selv om man drar på ferie. Nå gjør DK-CAMP i Danmark en ekstra innsats for sine gjester.

For andre år på rad fortsetter DK-CAMP, som er Danmarks største organisasjon av privateide campingplasser, sitt viktige samarbeid med Hjerteforeningen. Det samles bl.a. inn penger til gode formål, og det arrangeres en såkaldt Campus-dag, med aktiviteter for hele familien. DK-CAMP er med andre ord den eneste danske campingplassforening, som i tillegg til å tilby camping på alle tenkelige måter fra primitiv til luksuscamping, også arbeider for en god sak.

Som det siste nye er det nå etablert hjertestartere på en lang rekke DK-CAMP plasser over hele landet.
- Vi tar ekstra hånd om de av gjestene våre, som lider av hjerte/kar-sykdommer og som aldri vet, hvor og når lynet slår ned. De kan nå med en høyere grad av trygghet dra på våre campingplasser, fordi hjelpen nå er nærmere, forteller formannen for DK-CAMPs Hjerteutvalg, Niels Gaj Nielsen.

Campingplasseierne er i tillegg grundig instruert i, hvordan hjertestarterne virker. De av DK-CAMPs campingplasser, som allerede har fått hjertestartere, registreres på www.hjertestarter.dk - et landsdekkende samarbeid, som Falck bl.a. benytter ved nødoppringninger for å se, hvor den nærmeste hjertestarteren finnes i forhold til, hvor pasienten befinner seg.

- Mange campingplasser ligger langt borte fra store byer og sykehus. Det er enda en grunn til, at vi har inngått dette samarbeidet, forteller Niels Gaj Nielsen.

Ut over prosjektet med hjertestarterne fortsetter DK-CAMP hele 2008 med å støtte Hjerteforeningen. Man kan finne Hjerteforeningens innsamlingsbørser på alle campingplasser.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden