: Kabe 2008: Royal Hacienda 880 – campingvogn på nitten kvadratmeter | Din Fritid

Kabe 2008: Royal Hacienda 880 – campingvogn på nitten kvadratmeter

Ti meter lang, 2,50 meter bred og nitten kvadratmeter stor – til å være en ”lillebror” er kabe Royal Hacienda 880 U-TDL rimelig romslig! Husvagn på Väg har hatt en behagelig prøvetur i en av Kabes mest luksuriøse campingvogner.

Foto: Husvagn på Väg

Et artig påfunn som ble blodig alvor! Bakgrunnen for Kabes prestisjeserie Hacienda er interessant. Modellen ble opprinnelig tatt fram for å vekke oppmerksomhet som Europas lengste campingvogn på Elmiamessen 2004. Noen seriøse planer om å produsere modellen i større opplag hadde man egentlig ikke. Men caravanentusiastene ville det annerledes.
Allerede på messen fikk Kabe flere bestillinger og etter påtrykk ble Hacienda innlemmet i det ordinære modellprogrammet til 2005. Først ut var den gigantiske modellen Hacienda 1000. Kort etterpå dukket den litt mindre Hacienda 880 opp, en modell som raskt ble en suksess.

Fram til i dag har vi solgt nærmere 300 Hacienda-vogner, hvorav 880’n står for omtrent to tredjedeler. Årlig produserer vi ca. hundre eksemplarer av Hacienda, forteller Johan Skogeryd, salgssjef hos Kabe.

Kabes modeller gjennomgikk en omfattende ansiktsløfting til 2007-sesongen med bla. en rundere front, modifiserte vinduer, ny luke til gasskassen samt mange interiørmessige forandringer. At 2008-modellene bød på betydelig færre nyheter var derfor ikke overraskende. Vannsystemet er imidlertid nytt og pannen er utstyrt med en belastningsvakt som automatisk senker effekten ved behov. Plasseringen av bryteren til belysningen i skiboksen og gasskassen er flyttet til vognens innside, nærmere bestemt til høyre for inngangsdøren. Innvendig merkes at bord- og benkeplater har fått nytt laminat og også blitt tykkere. Arbeidsbenken er dessuten dypere og gir bedre plass til matlaging.

Foto: Kabe.se

Fire avdelinger

Som en av Kabes skikkelige prestisjevogner har modellen selvsagt en veldig gedigen standard med sjenerøse mål. Vognen er delt opp i fire avdelinger: Kjøkken med frokostgruppe, hverdagsrom, soverom med dobbeltseng og et romslig vaskerom. Kjøkkenet er stort og har en standard som kommer tett opptil den man har hjemme. Kjøleskapet, som er plassert i bekvem arbeidshøyde, er på hele 145 liter og har også en 30 liters fryseboks. Vår testvogn hadde dessuten en mikrobølgeovn fra Electrolux plassert rett under kjøleskapet. Gulvkomfyren med fire bluss er av merket Dometic og har både ovn og grill. Rett ovenfor kjøkkenet finnes en liten frokostgruppe, mens de større måltidene med fordel inntas i den store sittegruppen. Rundsittegruppen har utrolig fin komfort og ser ut til å kunne gi plass til hvor mange personer som helst. Dobbeltsengen i soverommet måler 196x140 cm og byr på et veldig komfortabelt sovemiljø. Hodeenden går å felle opp og blir det trangt i gangen mot toalettet kan hele sengen skyves sammen et par desimeter. Hygieneavdelingen er plassert lengst bak i full bredde og er utstyrt med vridbar spyletoalett, separat dusjkabin, vaskeservant og skap.

Foto: Kabe.se

Uslåelig komfort

Hacienda 880 U-TDL er naturligvis en utrolig bekvem vogn å bo i. Kvaliteten i materialvalget føles ikke nevneverdig høyere enn i mindre og billigere vogner, men romsligheten, brukervennligheten og de gjennomtenkte løsningene gir en uslåelig komfort for campingentusiaster og fastliggere.
Er man uvant med lange ekvipasjer kan Hacienda føles en smule ubehagelig å kjøre langs veien. Den ti meter lange vognen veier 2650 kilo (og krever E-førerkort) og krever sin mann ved parkering. Kabe har imidlertid lagt ned mye arbeid på å gi vognen gode kjøreegenskaper og med rett trekkbil blir turen trygg og behagelig.

Foto: Kabe.se

Fakta

Totallengde: 1000 cm
Karosserilengde: 898 cm
Innvendig lengde: 820 cm
Innvendig høyde: 196 cm
Innvendig bredde: 235 cm
Boflate: 19,3 kvm
Totalvekt: 2650 kg

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden