: Kabe campingvogner 2009: Ny innredning, nye modeller | Din Fritid

Kabe campingvogner 2009: Ny innredning, nye modeller

Fornyet utvendig design, nye snekkerarbeider og mange nye caravanmodeller – ja, nyhetene er virkelig mange når Kabe nå presenterer 2009 års caravanmodeller!

Mykt avrundete linjer i KABE:s nye kjøkken

Allerede ved første øyekast oppdager man at de røde feltene på det hvite karosseriet har blitt mindre og færre, men forandringene er gjort uten at den tradisjonelle Kabe-identiteten er gått tapt.

Ved en nærmere undersøkelse oppdager man dessuten at dekoren på gavlene, ovenfor vinduene, er ny. Samtidig har edelstenen, respektive kronen, som kjennetegner de to modellseriene fått et mer ekslusivt utseende. Dessutem har både vinduskarmer og ventilasjonsluker fått ny farge.

Soft-close og sentrallås på alle skuffer

Varmere innredning

Men den største forandringen oppdager man når man åpner døren og stiger inn i vognen. Snekkerarbeidene har en varmere, litt mørkere nyanse – amerikansk valnøtt heter treslaget – og kjøkkenavdelingen er helt omgjort. Mykt avrundete overskap og like myke kurver kjennetegner det nye designet, men det finnes også andre nyheter som ikke er like lette å oppdage.

Samtlige skuffer er for eksempel utstyrt med ”soft-close”, som innebærer at skuffen stenger seg selv – mykt og lydløst – de siste centimetrene. En bekvem sentrallås gjør dessuten at man ikke risikerer at skuffene åpner seg selv under kjøring.

Også skaphåndtakene har fått en ny design, for å matche de nye snekkeriene.

Elegantere dekor og ny karosseriplate tilhører de utvendige nyhetene

Nye edelstener

Ikke mindre enn 8 nye planløsninger finnes i Kabe-programmet for 2009.

Den for et år siden introduserte barneromsvognen, Onyx GDL, er nå erstattet av både en større og en mindre variant – Ametist GDL respektive Diamant GDL. Tilsammen med alle barnetilpassede Flexline-versjoner i de øvrige modellene finnes nå et veldig stort utvalg for barnefamilien som vurderer en Kabe-vogn.

Men det er ikke bare GDL-versjonen som er ny i Diamant-serien.

Diamant GXL og Diamant TDL heter ytterligere to nye modeller, og dermed omfatter Diamant-serien 4 ulike modeller. Med alle Flexline-versjoner av Diamant GLE finnes hele 13 ulike planløsninger!

Helt ny edelstenmodell er Amber, som kommer som BGXL- og GLE-versjoner – den sistnevnte med flere ulike Flexline-løsninger. Amber kan nærmest beskrives som en Royal 780 med edelstensseriens utstyrsnivå.

Og apropos Royal, så kan det nevnes at 780 TDL fra og med 2009 også kan leveres med enkelsenger i stedet for dobbeltseng, og at Royal Hacienda 880 kommer i GLE-utførelse.

Brukervennlig kontrollpanel med mange funksjoner

Tekniske nyheter

Den viktigste tekniske nyheten er at stabiliseringssystemet IDC – ”campingvognenes ESP” – kan leveres som ekstrautstyr til samtlige Kabe-modeller.

Interessant ekstrautstyr er også nye AirVent som består av en takluke med termostatstyrt vifte. Når viften starter dannes et undertrykk inne i vognen som gjør at den kalde luften under vognen suges inn slik at temperaturen innendørs senkes.

Et nytt, elektronisk kontrollpanel hører også til 2009 års tekniske Kabe-nyheter, og denne er brukervennlig plassert innenfor inngangen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden