: Klepp: Ny vei ga vekst | Din Fritid

Klepp: Ny vei ga vekst

Et år etter den nye omkjøringsveien åpnet, kan Klepp-handelen vise til et skikkelig oppsving. En bobilforhandler melder om et oppsving på 70 prosent.

For et år siden klippet Klepp-ordføreren snoren og åpnet nye riksvei 44. Flere lurte på hvordan det ville gå med butikkene i Kleppekrossen når bilene ble ledet rundt sentrum. Nå har leder Odd Byberg i Klepp Handels- og næringsforening svaret.

– Vi har vært veldig spente. I forbindelsen med åpningen hadde vi tunnelfest. Den har fortsatt i hele 2008, sier Byberg.

For Byberg har sjekket omsetningstallene til de største butikkene i Kleppekrossen. Det generelle bildet viser en økning på mellom 15 og 20 prosent.
– Kjøpesenteret Jærhagen har hatt en økning på 14 prosent hvis en tar utgangspunkt i de butikkene som var der for ett år siden. Handelsøkningen her i Kleppekrossen skyldes den nye veien, sier Byberg.

Han viser til at lettere adkomst, et roligere sentrum og mindre tungtrafikk har gjort sitt.
– Kleppekrossen er rett og slett blitt triveligere. Men ennå har ikke sentrum satt seg. Det bygges mye her, og vi har en egen sentrumsgruppe som jobber med saken. Nå kommer det snart lekeapparater, og flere benker og bord. Og flere ting skal det bli, sier Byberg.

Opp, opp

Bobilforhandleren Abobil er den butikken som kanskje har hatt den merkbart største økningen i omsetning. Eier Tor Alvern kan nå vise til en økning på nærmere 70 prosent.

– Det er flere grunner til økningnen. Vi har holdt på ett år til og blitt mer kjent. Og så har vi fått mer plass. Men den viktigste grunnen er veien, sier Alvern.

Abobil holder til i Jærhagen. Inne på senteret har bobilbutikken et kontor. Og så står bobilene på rad og rekke i første etasje i parkeringsanlegget.
– Mens vi før lå i feil ende i forhold til veiene, får vi nå bred profilering ut mot den nye omkjøringsveien. Det er enkelt å komme til oss og vi har god parkering, sier Alvern.

Kilde: jbl.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden