: Utlendingene svikter Nord-Norge | Din Fritid

Utlendingene svikter Nord-Norge

- Vi ser jo helt klart at finansuroen påvirker de utenlandske turistene, særlig i viktige land som Tyskland og Storbritannia. Når det kniper i pengeboka, så er nok reiser til høykostnadsland som Norge noe av det første du trapper ned på, forteller Geir Solheim, regionsdirektør for NHO reiseliv i Nord-Norge.

Campingplassene i Nord-Norge merker konjungturnedgangene Foto: Eivind Bye

Gjestedøgnstatistikken for september er klar. I forhold til på samme tid i fjor er det fortsatt en liten økning i Troms, mens man i store deler av landet kan spore nedgang i overnattinger.

- I Troms har vi foreløpig klart å opprettholde utenlandsstatistikken, mens det har vært en liten økning i besøkende fra Norge, sier Solheim.

Han tror den lille økningen er et resultat av at reiselivsbransjen i Nord-Norge har blitt flinkere til å tilby opplevelser.

- Og for å unngå en nedgang må vi bli enda flinkere. Reiselivsnæringen er sårbar akkurat nå, og da er det viktig at vi fortsetter å utvikle satsingen vår på naturopplevelser, særlig mot utlandet.

Mer camping

I tillegg til den fortsatte økningen i hotellgjestedøgn i Troms viser det seg at overnatting på campingplasser blir stadig mer populært. I Troms har tallene for slike overnattinger økt med 12 prosent.

- I Nord-Norge ser vi at campingferie blir mer og mer populært. Blant annet er Nordland nå det nest største campingfylket i landet. Mange velger campinglivet foran hotell, sier Solheim.

Kilde: ht.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden