: Farsund: Legger handlingsplan for reiselivssatsing | Din Fritid

Farsund: Legger handlingsplan for reiselivssatsing

Farsund kommune samarbeider nå med reiselivsnæringen, og legger en handlingsplan for hvordan de skal satse videre på reiseliv. Bedre tilrettelegging for bobilturister er et av satsingsområdene.

Illustrasjonsfoto: Det skal bli enklere å parkere bobilen i Farsund. Foto: Claes Tommy Herland

I et reiselivsforum, hvor blant annet ordfører Stein A. Ytterdahl, leder for Farsund Næringsselskap, Almar Friestad og Svein Olav Pedersen fra Farsund og Lista Handelsstand var til stede, ble det drøftet en handlingsplan for videre satsing på reiselivet i Farsund kommune.

Samarbeidsorgan

— Dette forumet er et samarbeidsorgan mellom kommunen og næringen, forklarer Britt Mari Langerud fra kultur og idrettsetaten.

— Jeg synes det er et veldig godt organ siden det nå blir en veldig god informasjonsflyt mellom kommunen og reiselivsnæringen. I tillegg er det positivt at ordføreren har fått en sentral rolle. På den måten får vi en direkte linje mot det politiske miljøet også.

I forkant av møtet hadde Britt Mari Langerud og ordfører Stein A. Ytterdahl utarbeidet et forslag på grunnlag av et evalueringsmøte tidligere i høst.

— Vi systematiserte ideene som kom opp på det åpne evalueringsmøtet som ble holdt tidligere i høst. Det er et forslag til fordeling av arbeidsoppgaver, forklarer Langerud.

Videreutvikle gjestebrygga

Et av de første punktene i den foreslåtte handlingsplanen er å videreutvikle gjestebrygga. Farsunds gjestebrygge har som kjent blitt kåret til Norges beste flere ganger, og er en av de største attraksjonene sommerstid.

Båtturistene som gjestet havna i sommer etterlyste trådløst internett. Reiselivsforumet tar etterspørselen på alvor, og vil nå se nærmere på muligheten rundt et slikt tilbud. Det er Havnefogden som har fått ansvaret i å koordinere dette.

Langerud forteller at internett var et tilbud mange turister, både båtturister og andre turister, savnet.
— Vi hadde stor pågang av folk som ville benytte seg av internett både på biblioteket, og på turistinformasjonen nå i sommer.

Hun er usikker på om et eventuelt trådløst internett for bryggeturistene kommer i gang til neste sommer.
— Det er snakk om prioriteringer. Men vi merket oss at det ble etterspurt.

Prioriteringer

I forslaget til handlingsplan, som er ført i pennen av Langerud og Ytterdahl, er det mange tiltak som foreslås. Britt Mari Langerud understreker at det vil bli snakk om prioriteringer, og at det ikke er mulig å få gjennomført alt på en gang.

— Det er jo budsjettider, og vi er avhengig av at dette går igjen i budsjettet. Så det er vanskelig å si hvordan det kommer til å gå. Men vi viser at vi har en vilje til å gjøre noe. Så får ressursene sette begrensningene.
Hun mener at det som må prioriteres først er forbedring av skiltingen i kommunen.

— Det er noen åpenbare ting vi må se på først. Og det å skilte bedre er en av dem. Det at de besøkende kan finne frem til severdighetene er veldig viktig for at de skal komme tilbake.
I tillegg nevner hun bedre offentlige toaletter i sentrum, og bedre tilrettelegging for bobilturisme som noen av de mest viktige sakene.

— Det kommer oppsettingen av benker og utsmykninger i sentrum, men det tar gjerne litt lengre tid.
Reiselivsforumet skal ha et nytt møte 26. november, hvor videre arbeid skal drøftes. Nils Otto Eriksen vil blant annet bli invitert for å orientere om planene rundt cruiseskip-turismen
Handlingsplanen vil også hele tiden tas opp til evaluering.

— Handlingsplanen vil være en dynamisk plan. Vi må kunne ta inn og behandle nye tiltak, hvis det er ønskelig, sier Britt Mari Langerud.

Kilde: Farsunds Avis.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden