: Campingplasser: Stor utenlandsk anerkjennelse av danske campingplasser | Din Fritid

Campingplasser: Stor utenlandsk anerkjennelse av danske campingplasser

Med i alt seks ”Superplatz” er Danmarks plassering som et av de absolutt beste campingland i Europa blitt styrket.

Stranden på Bøjden Strand Camping.

De to danske campingplassene Camp Hverringe Bøgebjerg Strand og Bøjden Strand Camping er blitt utnevnt til ”Superplatz” av ADAC (det tyske NAF) og campingplassene Bøsøre Strand Camping, Hvidbjerg Strand Camping, TopCamp Jambo Vesterhav og Klim Strand Camping er blitt gjenutnevnt til ”Superplatz”.
Med totalt seks ”Superplatz” er Danmarks stilling som et av de absolutt beste campingland i Europa blitt styrket. I det øvrige Norden er det bare ytterligere en plass som er ”Superplatz”, og det er en campingplass i Sverige.
- Utnevnelsen av to nye og gjenutnevnelse av fire danske campingplasser til ”Superplatz” viser at Danmark virkelig har satset campingmessig de siste årene. Vi er det land i Europa som har det klart høyeste antallet ”Superplatz” i forhold til landets samlede antall campingplasser. Det flotte resultatet må ses på bakgrunn av store investeringer i komfort og kvalitet som alle danske campingplasser har gjennomført i løpet av de siste årene sier direktør for Campingrådet Poul Fejer Christiansen.

Campingrådet har som det første land i Europa innført en kvalitetsvurdering som supplement til de kjente stjernene på campingplassene.

- Med innføringen av kvalitetsvurderingen har alle campingplassene virkelig lagt seg i selen for å vise at de holder en høy kvalitet og det har medført et markant hopp oppover. Og det kan vi nå se at også utlandet har lagt merke til sier Poul Fejer Christiansen.

Betegnelsen ”Superplatz” kan sammenlignes med restaurantenes Michelin-guide. Det er derfor av stor betydning når en campingplass blir utnevnt til ”Superplatz” av ADAC.

Den høye komforten og kvaliteten på de danske campingplassene var med på å øke antallet overnattinger med snaue 4 % til drøye 12,1 mio i 2008, noe som gjorde camping til den nest største overnattingsform i Danmark etter hytter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden