: Campingrådet: Campinghytter på 35 m² | Din Fritid

Campingrådet: Campinghytter på 35 m²

Campingrådet er fornøyd med den vedtatte avtalen, da det har vært et lenge imøtesett ønske, som nå er gått i oppfyllelse.

Campinghytter på TopCamp Feriepark Langeland - Emmerbølle.

Miljøminister Troels Lund Poulsen har nylig inngått en avtale med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti om, at det i framtiden kan bygges campinghytter på opp til 35 m². Campingrådet er fornøyd med den inngått avtalen, da det lenge har vært et imøtesett ønske, som nå er gått i oppfyllelse. Campingrådet er også tilfreds med, at det i framtiden blir mulig å bygge campinghytter på opp til 30 m² foran strandbeskyttelseslinjen. Miljødepartementet ville under forhandlingene bare gi tillatelse til 25 m².

Campingrådet påpeker imidlertid en rekke punkter i avtalen, som de er litt mindre tilfreds med.

I en kommentar sier Campingrådets leder Preben Christensen:

- Det er blitt bestemt, at campinghytter i framtiden bare må ha en høyde på 4 meter. Det betyr, at hemsen i campinghytter i framtiden bare blir ”krabbehemser”, og det sto der ikke noe om på vår ønskeliste. Vi hadde foretrukket en høyde på 5 meter. Preben Christensen sier videre:

- Vi hadde også gjerne sett, at campinghyttekvoten var blitt satt noe høyere - enn de fastsatte 20 % - på campingplasser, som ligger bak strandbeskyttelseslinjen. I tillegg er det satt en maksimal grense på 60 campinghytter pr. campingplass. Det vil for noen av de aller største campingplassene bety en begrensning.

Miljødepartementet legger opp til at de nye reglene kan gjelde fra våren 2010, da det krever en lovendring av sommerhusloven. Campingrådets leder Preben Christensen håper, at politikerne på Christiansborg vil overraske og bli ferdig tidligere, slik at de nye campinghyttereglene kan få praktisk virkning allerede i 2010.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden