: Det er nå fremmet et forslag om større danske campinghytter | Din Fritid

Det er nå fremmet et forslag om større danske campinghytter

På danske campingplasser er det i økende grad etterspørsel etter hytter med mer plass, også til den litt større familien med barn fra tidligere forhold og ”felles”. Det er nå håp i sikte.

Hytter på Topcamp Vikær Diernæs Strand Camping.

Grensen for størrelsen på danske campinghytter er i dag på 25 kvm, og det betegnes som for lite av kilder i den danske campingbransjen. Danske campingplasser er i hard konkurranse med spesielt svenske og tyske plasser, som kan tilby hytter med større kapasitet.

De konservative vil nå ha endret loven, og framsetter forslag om å øke arealet på hyttene på danske campingplasser. Fra de nåværende 25 kvm til 35 kvm, imidlertid med en begrensning til 30 kvm, dersom plasseringen er nærmere enn 300 meter fra kysten. Fra politisk hold har man lenge vært oppmerksom på problemet, og saken har ligget i miljøverndepartementet en tid.

Bakgrunnen for forslaget er å stille den danske campingbransjen mer på linje med konkurrentene i nabolandene, til glede for både campingplassene og turistene. Konkurransen fra svenske og tyske plasser er hard, og forslaget blir møtt med tilfredshet fra kilder i bransjen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden