: TopCamp Nordstrand: Tordenskjold og palmer i Danmark | Din Fritid

TopCamp Nordstrand: Tordenskjold og palmer i Danmark

Antallet palmestrender kan telles på en hånd i Danmark. Frederikshavn, frederikshavnerne og byens gjester venter bare på, at sommeren for alvor kommer til landet. Palmene er der hele året.

Man skulle umiddelbart tro, at det ville være i de sydlige områdene av Danmark, at man ville finne en palmestrand, men slik er det ikke. Og mange trakk da også på smilebåndet, da det omfattende strandprosjektet ble lansert for fire år siden, men ikke desto mindre er palmestranden en realitet, som trekker mange tusen badeglade gjester hver sommer.

Palmestranden er nesten 500 meter lang med ca. 90 palmer, grillhytter og liggestoler. Den ligger 400 meter fra campingplassen, der vi bor.


Aktiv campingplass

Campingplassen Nordstrand Frederikshavn ligger tre km fra sentrum og er et godt utgangspunkt for en tur på stranden, men også til andre opplevelser i området. Plassen er i dag en av regionens beste, som tilbyr moderne fasiliteter, utleieenheter, innendørs svømmehall, kafeteria og aktiviteter gjennom hele sommeren. Det gjør den spesielt attraktiv for barnefamilier, fordi det blir arrangert en masse moro for alle aldre. Fra selve plassen er det også bare få minutters gange til den hyggelige marinaen.

Campingplassen er ganske stor, men oppdelt i mange grønne områder, så man ikke merker det. Det er en større dagligvarehandel i tilknytning til campingplassen. Som noe nytt kan man låne bysykler rett utenfor døren.


Hvis været slår feil

Skulle det danske sommerværet svikte en dag eller to er campingplassen og Frederikshavn et godt sted å være. Handlegaten er selvfølgelig en mulighet, men for lekeglade kan man også hoppe en tur i campingplassens basseng eller boltre seg i det 1600 m2 store FunHouse, som ligger rett ovenfor campingplassen. Det er et enormt innendørs lekeland, som er et av Danmarks største.

Huset har bl.a. et tre etasjers klatrehus, 14 meter rutsjebaner, kanonområde, airhockey, spillemaskiner, internett og mye mer.


Ideellt for aktiv ferie

Frederikshavn ligger ideellt til for en aktiv ferie både på land og til vanns. Med egne eller leide sykler kan man komme rundt omkring på skiltede sykkelstier i hele omlandet. Flere av rutene går forbi større severdigheter som f.eks. Herregården Knivholt. En 18 hulls golfbane ligger to km fra campingplassen.

Campingplassens gjester spiller gratis på golfbanens par tre bane. Fiske er mulig både fra kysten og på arrangerte turer i Kattegatt. Dagsturer til Læsø eller en tur med postbåten til de fredede Hirsholme kan også anbefales.

I Tordenskjolds fotspor

Siste helgen i juni omdannes hele Frederikshavn til år 1717. Tordenskjoldsdagene er en kjempe opplevelse for alle aldre. Det kjempes, festes og spises alle dagene. Kulissene og de mange statistene er noe for seg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden