: Vita Sandars Camping - en av Sveriges vakreste innlandscampinger | Din Fritid

Vita Sandars Camping - en av Sveriges vakreste innlandscampinger

Europas tredjestørste innsjø ligger i vårt naboland Sverige, og hit valfarter nordmenn vært år for å oppleve ferskvannshavet Vänern. Vita Sandars Camping ligger ved utløpet av Dalslands kanal, og ved bredden til Nordens største innsjø. Når du står på den vakre stranden og speider utover den store innsjøen minner det utrolig mye om det store havet. Intet land er i sikte.

Ragnhild Bergan Kvernbakken, Selma Jensen og hunden Risk trives så godt i Sverige at de allerede har planlagt tur til nabolandet neste år.

Populært for nordmenn

Området rundt den store innsjøen i Dalsland er populært blant norske campingturister, og nordmenn har strømmet over grensen på jakt etter sol og sommer.

- Vi koser oss utrolig mye her. Dette er en kjempeflott camping for hele familien.

Barna koser seg spesielt mye. Også er det veldig flott at solen har kommet hit, sier Ragnhild Bergan Kvernbakken. Barna har ingenting de skal klage over når de besøker Vita Sandars Camping. Campingen er full av aktiviteter for de små.

Badebasseng i tillegg til innsjøen er populært.

- Vi har valgt svensk campingplass fordi de er veldig flinke til å ha svømmebasseng på campingen. Det finner du ikke mange plasser i Norge, fortsetter Kvernbakken. I tillegg til svømmebasseng, finnes det både minigolf, ballrom, gokartutleie, kiosk, fotballbane, skatebordrampe, trampoliner, og ikke minst et høyt klatrenett.

- Barna er i sentrum, og det er godt for oss voksne. Barna har hele tiden noe å drive med. Her kjeder de seg ikke, sier Kvernbakken.

Temperert svømmebasseng. Veldig populært.

Tiden flyr i Sverige

Tiden på Vita Sandars Camping går så alt for fort. Aktiviteter og alle severdighetene gjør at det fort blir liten tid til avslapping.

Det er så mye du bør få med deg når du besøker campingen ved byen Mellerud.

Vänern er Sveriges mest fiskerike innsjø.

Her finnes det over 35 forskjellige fiskearter, og innsjøen har flere av Sveriges rekorder når det gjelder fiske.

Hvis du ønsker å fiske med håndredskap gjør du det gratis i Vänern. Ønsker du ikke å fiske kan du bytte ut fiskestangen med golfklubben.

Kun tre kilometer fra campingplassen ligger Melleruds Golfklubbs 18 hulls bane. Her kan far kose seg, mens resten av familien kan ligge ved svømmebassenget. Men en riktig bra ferie er om hele familien kan gjøre noe sammen.

Oppleve spenning, få ny kunnskap. I Mellerud kommune finnes mange severdigheter, den mest kjente er utløpet av Dalslandskanal.

Akvedukten i Håverud er et meget besøkt turistmål. Akvedukten er en bro for båter, som ligger i mellom flere av kanalens sluser.

Kanalen med muligheter

Når du først er i Mellerud kommune kan du ikke gå glipp av akvedukten i Håverud. Dette er en av få broer for båter. Den ble bygd i 1868, og er en 39 meter lang bro der båter kan passere fossen.

Dalslands kanal ble bygd for å muliggjøre båttrafikk mellom Vänern, deler av sjøsystemet i Dalsland, og sydvestre Värmland. Akvedukten i Håverud er et meget besøkt turistmål, som ligger i mellom flere av kanalens sluser.

Kanalen ble bygd fra 1864 til 1868, og består av 31 sluser. Kanalen er 250 kilometer lang, og 12 kilometer av disse er gravd eller sprengt kanal. I kanalen regnes også den norske sjøen Stora Le som ligger i Marker kommune. Det gjør at du i prinsippet kan seile fra Norge, gjennom Dalslands kanal og komme ut i Vänern, som også er en del av Göta kanal som leder deg til Stockholm eller Göteborg. Etter en lang dag i Sveriges kanalsystem er det ikke noe som å komme tilbake til en campingplass for å slappe av. Det er det store muligheter for på Vita Sandars Camping.

Det er deilig å være norsk i Sverige synes Rhuni Endrestøl og datteren Marthe, som lærer seg å sykle uten støttehjul. Det er helt tilfeldig at de havnet på Vita Sandars Camping.

En herlig ferie

Avslapping er det som er best med campingferie. Det synes Rhuni Endrestøl og datteren Marthe også.

De har nettopp kjøpt ny campingvogn, og dette er deres første ferie på hjul.

- Vi trives kjempegodt her. Det var veldig tilfeldig at vi havnet her, men stedet er kjempebra. Vi kommer rett fra Sølandet Camping, og vi hadde veldig lyst til å reise til Sverige. Det er første gang vi er i dette området, forteller mamma Rhuni.

Familien kommer fra Geilo, og skal tilbring vel en uke på den svenske campingplassen.

Marthe er mest opptatt med å prøve den nye sykkelen sin. Det er første gang hun prøver seg uten støttehjul, og Marthe klarer det som ingenting. Hun også liker seg veldig godt i Sverige.

- Jeg synes det er veldig fint her. Det er så masse å finne på, sier hun fra sykkelsete.

Marthe forteller om en fin ferie, og om Tante Sofie som hun møtte i Kristiansand dyrepark. Campingplassen har mange besøkere fra Norge, men også Tyskland og Nederland er godt representert på plassen.

Vänern er Europas tredjestørste innsjø, og derfor minner skjærgården i innsjøen mest om en kystidyll, selv om vannet ikke er salt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden