: Caravanmessen 2009: Camping er trendy | Din Fritid

Caravanmessen 2009: Camping er trendy

Antallet campere økt med åtte prosent i juni 2009. Nye kunder, mer salg av brukte vogner og en økning av antall campere i Norge. Det er hva caravanbransjen opplever om dagen.

Caravanmessen er enn av Norges største messer

Finanskrisen har gjort at mange ikke kjøpte seg ny vogn tidlig på året, men før ferien snudde den trenden. Samtidig melder Statistisk Sentralbyrå at antallet norske campingovernattinger i juni økte med hele åtte prosent sammenlignet med i fjor.

- Før ferien opplevde vi mange impulskjøp fra de som har ventet og sett an økonomien. Plutselig kommer ferien, og da hastet det fryktelig, sier Hege Lian ved Lians Caravan og Fritid i Bardufoss.
- Antall campere øker. Vi hadde nedgangen i fjor og øker i år, og det er mange nye førstegangskunder. Camping er trendy og mange unge familiefolk ønkser å feriere i Norge, sier Lian.

Lite brukt tilgjengelig

Caravanmessen på Lillestrøm samler alle aktørene i bransjen, og er stedet der nordmenn får se hva som finnes på markedet. I Indre Østfold driver Rune Lysaker Mysen Caravan. Der merker de en økning i salget av brukte vogner.
- Bruktsalget går veldig bra. Hos oss er store brukte vogner mellom 100.000 og 150.000 kroner mangelvare, sier Lysaker. Fordi færre bytter inn sine brukte vogner i nye, vil det etterhvert bli lite brukte campingvogner til salgs i markedet.
- Vi har også følelsen av at antallet campere øker, og ser ingen økning i at man selger vognen eller bobilen sin, sier Lysaker.

Selger store vogner

Antall brukere og hvilken type campingvogner nordmenn handler har ikke endret seg særlig siden i fjor. Det er derimot en lengre prosess å få solgt vognene nå. På Campinggården i Drammen ser man dette.
- Det er færre som kjøper og det tar lenger tid å få solgt vognene nå. Vi tror derimot at nedgangen er midlertidig da folk etter hvert ser at de har mer penger til overs, men noe av beslutningsvegringen skyldes nok også usikkerhet i forhold til jobb og lignende, sier Lycke.
Han legger til at de i Drammen fortsatt selger mange store vogner, gjerne med køyer.

En av Norges største messer

Caravanmessen som arrangeres på Norges Varemesse hver høst, vil også i år ha nær 20.000 kvadratmeter med utstilling. Det gjør den til en av Norges aller største publikumsmesser.
- Vi fyller også i år tre av de største hallene på Norges Varemesse, så årets messe, blir innholdsrik og fin, dog noe mindre, uten at vi mener det er dramatisk, sier Konrad Sel. Han er leder for arrangørselskapet som i år arrangerer messen for 14. gang.
- En del utstillere har nok ventet lengre enn vanlig med å melde seg på messen, men nå ser vi at det løsner, sier Sel.

Bobiler fortsatt populære

Rune Lysaker ved Mysen Caravan merker at bobilsalget til voksne og etablerte par går bra.
- Vi ser den største nedgangen på store familievogner med køyer, mens derimot bobilsalget til de etablerte går veldig bra, sier Lysaker.
- Det er en trend at de som har penger ikke vil vise seg med å kjøpe det største og dyreste. Det virker som om kundene er mer nøkterne. Brukte bobiler går så det suser, og nye mellom 500.00 og 700.000 kroner, sier Lian i Bardufoss.

Åpningstider

Torsdag 10. september kl. 16 – 21
Fredag 11. september kl. 12 – 19
Lørdag 12. september kl. 10 – 18
Søndag 13. september kl. 11 – 18

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden