: USA: Arizona - historiske Route 66 er verdt omveien | Din Fritid

USA: Arizona - historiske Route 66 er verdt omveien

Det er en drøm for mange og med god grunn. Route 66 er noe helt spesielt. Denne artikkelen handler om den delen, som går fra Seligman til vest for Oatman i the Black Mountains i Arizona.

Mie, Mathias, Rasmus og jeg gør os klar til Route 66.

En god start på dagen

Når man skal oppleve en av USA’s mest kjente ikoner Route 66, skal dagen også begynne på ekte amerikansk vis. Vi har sovet på motell i natt og frokost bestående av egg, pølser, bakte bønner, bacon og en stor kopp kaffe på en ekte amerikansk frokostrestaurant. Så da er vi klare. Magene er fylt og vi kan kjøre ut på Route 66.


Lett å finne veien

Når man først har forlatt motorveien og kjørt inn på Route 66, er det lett å finne veien (det er ikke så mye å velge mellom). Skiltingen er god og man er aldri i tvil om, at man er på rett vei.


Route 66 går gjennom åtte stater

US Route 66, som går fra Chicago til Los Angeles, er også kjent som “Main Street of America” og uten tvil den mest kjente landeveien i USA. Den opprinnelige ruten var 3.945 km lang og gikk gjennom åtte spennende stater som Kansas, Arizona og California. Den eksisterte 11. november 1926 til 27. juni 1985 og spesielt i starten hadde den en viktig betydning for innvandrernes bevegelser vestpå. Deler av den veien, som gikk gjennom Illinois, Missouri, New Mexico og Arizona er i dag utsett til “Historic Route 66”.


Seligman

Seligman er ikke noen stor by, men det er den første byen på den mest interessante delen av Historic Route 66. Her er det flere bensinstasjoner, som det er verdt å besøke. Selv om de selger det samme og det primært er suvenirer, så er det stemningen man skal gå etter.


Hackberry – et must på ruten

Skal man prioritere tiden sin skal man gå etter Hackberry General Store. Det stedet er helt på topp og det må du ikke gå glipp av. Det er så mye å se på både for barn og voksne innvendig som utvendig, og vil man ha en suvenir med hjem, er dette stedet perfekt. Her finnes Route 66 suvenirer i alle verdens avskygninger fra truser til forklær og nøkleringer. Det er alltid kaffe på kannen og man får et godt bilde av, hvordan det har vært å stoppe på turen sin i gamle dager.

Lynets bedste ven Dumle fra den populære Disney film.

Route 66 er også for barn

Har man barn i bilen er Route 66 også morsom, hvis man har sett Disney filmen ”Biler”. Man kan snakke om mange av scenene fra filmen og finne både Lynet, Doc, Sally og Bill. De er der alle sammen og det gjør kjøreturen ekstra morsom for de små i baksetet.


Black Mountains – det beste stykket

Det beste, men også det mest tidkrevende stykket, er Black Mountain. Det er verdt hele turen. For det første fordi det er en flott naturopplevelse, men også fordi man kjører på dårlig smal vei, som snor seg oppover bakkene og på den måten får den optimale fornemmelsen av, hvor tidkrevende reisen også har vært i gamle dager.


Sitgreaves Pass

Ved Sitgreaves Pass drøye 1.000 moh. er det rasteplass, så man kan komme ut av bilen eller bobilen. Her har man en fantastisk utsikt både mot øst og vest. Nedkjøringen mot Oatman er også en flott tur.

Oatman med vilde æsler i gaderne.

Oatman – velkommen til en annen verden

Oatman er faktisk en by, selv om man umiddelbart tror, at man er kommet til en filmkulisse eller en del av en fornøyelsespark. Den er til de grader lik det ville vesten med en bred hovedgate med de klassiske overbygde fortauene. Den tidligere gullgraverbyen er i dag fylt med turister og suvenirbutikker. Som en stopp på veien er den en morsom opplevelse. Byen ble grunnlagt i 1906 og på midten av 1930-tallet stanset gruvedriften. Det var ikke mer gull.

Sikken en velkomst i Oatman.

Pass på de ville eslene

De ville eslene i gatene er ville og fredet. De har gått fritt rundt siden de siste gullgraverne forlot byen. De er en herlig opplevelse, fordi de også går inn i butikkene. Hvis de har et bilde av en gulrot med et kryss over i pannen, må de ikke fores. Pass på så de ikke sparker.


Skytedueller – ja, den er bra nok

Plutselig hører vi skudd, skrik og skrål. En god gammeldags skyteduell er i gang og to cowboyer er til
de grader uenige om en pose penger. Barna lurer litt, når den ene plutselig faller død om – heldigvis er det hele bare moro og de kommer bort og snakker med oss etterpå. Jo stemningen er gjennomført.


Vennlige cowboyer

Vi sjekker bare for sikkerhets skyld – jo de er helt i orden. De er utrolig vennlige.


Det berømte hotell

Clark Gable og Carole Lombard tilbrakte bryllupsnatten sin 18.3. 1939 på Oatman Hotel midt i byen. Man kan på egen hånd gå en tur rundt i hotellet, som er holdt i gammel stil og har sin helt egen atmosfære. Det er også restaurant.


Cruise videre

Vi ser utrolig mange på motorsykkel. Det er den ultimative drømmen for mange og gir en følelse av å cruise. En fantastisk måte å reise på – så fremt det ikke er sandstorm i ørkenen. Turen gjennom Black Mountains er tidkrevende, men det hele er verdt det og helt klart den største opplevelsen på turen. Oatman er en artig opplevelse. Det hele er verdt omveien.


Bagdad Cafe – siste stopp på veien

Lenger mot vest på vei mot Los Angeles kjører vi igjen bort fra Interstate for å besøke Bagdad Cafe. Her ble filmen av samme navn til. Hvis du ikke har sett den, kan den virkelig anbefales. Og gjerne før du kjører denne fantastiske delen av Historic Route 66.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden