: Frankrike: Camping i Auvergne – vulkanens øye | Din Fritid

Frankrike: Camping i Auvergne – vulkanens øye

Egentlig burde det kanskje hete i ”vulkanenes øye”, for står man på toppen av Puy de Dome i nærheten av Clermont Ferrand kan man se ut over 70 slukkede vulkantopper.

Idylliske, fargerike og kurverike landskap

Vulkanhøylandet i det sentrale Frankrike

Denne artikkelen skal handle om den delen av Frankrike som heter Auvergne, som igjen er en del av Massif Central. Altså Sentralmassivet. Auvergne består av fire departementer (fylker): Allier, Cantal, Haute-Loire og Puy-de-Dôme. For 150.000 år siden var hele området mellom Figeac og Digoin (for å holde seg innenfor områdets naturlige avgrensninger) et veldig aktivt vulkansk landskap. Man skal den dag i dag ikke borre langt under jordskorpen for å finne varme kilder, som beviser at det fortsatt er varmt der nede. På strekningen mellom Aurillac og Clermont-Ferrand har et hav av mindre elver sitt utspring i det omkringliggende fjellandskapet. Det dreier seg ikke om takkede fjelltopper, men mer om et veldig bølget landskap med lange høydedrag og veier med en masse kruseduller.

Puy De Dome kommer opp over tregrensen

Rundt i naturen

Man kunne jo selvsagt benytte motorveiene A20, A89 og 75, samt hovedveien N 122 for å komme rundt i Auvergne. Men ærlig talt, det er en usjarmerende framgangsmåte og bare egnet for dem, som har det travelt. Har man mindre travelt kan man benytte veinettet med D-tallet foran et vilkårlig tall. Og så benytte strekningen mellom Figeac – Aurillac - Clermont-Ferrand – Vichy – Digoin, for så ganske passende å avslutte i Beaune. Naturligvis kan turen også kjøres i motsatt retning.

Hele området er vakkert fra våren midt i april til slutten av oktober. Det er et behagelig langt tidsrom for å få gode opplevelser i, og utenom høysesongen behøver man ikke reservere plass noen steder og kan tørne inn på en perlerad av campingplasser langs en hvilken som helst rute.

Turstier rundt omkring kratrene

Man kan velge en plass og så kjøre ut derfra til områdets krinkelkroker, der det kanskje kan være litt vanskelig å komme til med campingvogn og man behøver ikke å kjøre lenger bort enn at man kan komme tilbake til sin egen seng om kvelden. Det sier seg selv, at det er masser av spisesteder og spesielt de mindre byene i Auvergne er maleriske, for ikke å si rustikke og hvor man på den lokale kroa kan få et overdådig måltid til en overkommelig pris.

Kirkene i Clermont Fd. er bygget av sorte lavastein

Clermont-Ferrand

Michelins hjemby er også den desidert største byen i Sentralmassivet, naturligvis med en del industri. Men la deg ikke lure av det, for den gamle bykjernen er en stor opplevelse, der domkirken ligger på toppen av en vulkankjegle og alle de middelalderlige gatene fører derfor ganske bratt opp til denne katedralen. I alle retninger, vel å merke. Det billigste materialet gjennom tusener av år har vært de sorte lavasteinene, som flere kirker er bygget av. Utenfor byen finnes et interaktivt opplevelsessenter Vulcania.


Campingmuligheter i Auvergne

Les Rives du Cele i Figeac er en malerisk by, som hører inn under regionen Lot, benevnt slik etter elven av samme navn.
Camping de l´Ombrage i Aurillac ligger midt i vulkanlandet med en liten campingplass ved elven.
I Clermont Ferrand, her må vi utenfor byen, 10 km mot syd, rett ved A75. imidlertid uten at man kan høre motorveien. Camping Le Clos Auroy (betyr tett på Auroy elven). Det er et lite ferieparadis med superbe fasiliteter, vannland og svømmebasseng. Plassen har et samarbeid med ACSI.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden