: ”Obligatorisk” å besøke LEGOLAND | Din Fritid

”Obligatorisk” å besøke LEGOLAND

Hvor bør barn reise for at de skal få et spesielt godt ferieminne utenfor Norges grenser? LEGOLAND svarer nesten halvparten i en fersk undersøkelse.

Hele 46 prosent mener et besøk i den danske fornøyelsesparken burde være ”obligatorisk” for at barn skal få et ferieminne de sent glemmer. Dette er over tre ganger så mange som nummer to på lista, Tivoli i København, med 13 prosent. Deretter følger Disneyland Paris med 11 prosent. Svenskenes store barne-attraksjoner, Liseberg og Astrid Lindgrens Värld får henholdsvis ni og åtte prosent. Kun tre prosent trekker frem Mumivärlden i Finland.

Dette viser tall fra en undersøkelse Opinion har gjort for VisitDenmark, hvor over 1000 personer fra Sør-Norge har deltatt.

LEGOLAND står sterkt i alle fylkene. Det er riktig nok flest som fremhever LEGOLAND i Agder-fylkene, Buskerud og Vestfold, men forskjellene er ikke så store.


Del av barneoppdragelsen

- Vi er utrolig stolte av at så mange norske familier verdsetter LEGOLAND så høyt, sier pressesjef i LEGOLAND, Annemarie Kvist, om tallene i den norske undersøkelsen og fortsetter

- For oss er det viktig at de besøkende kan kombinere ferien med lek og læring, som stimulerer barnas utvikling. Vi vil også i fremtiden gjøre vårt ytterste for å skape så gode rammer som mulig for barna og deres foreldre, slik at de reiser hjem med gode ferieminner.

Også turistsjefen i VisitDenmark i Norge, Vidar Mørch, synes tallene er meget gledelige.

- Med et glimt i øyet har vi lenge sagt at et besøk i LEGOLAND nærmest må regnes som en del av den norske barneoppdragelsen. Denne undersøkelsen viser jo at det stemmer ganske godt, sier turistsjefen.

Jul og Skandinavias største badeland

Det er ingenting som tyder på det blir mindre attraktivt å besøke LEGOLAND i fremtiden. Parken utvider nå sesongen, og vil for første gang arrangere Jul i LEGOLAND. Det skjer i Miniland i LEGOLAND alle helgene i november. Her blir det blant annet en rekke aktiviteter, julekonkurranser og åpent nisseverksted.

I tillegg har LEGOLAND fått Nord-Europas største opplevelsessenter som nabo. I en kjempestor bygning har Lalandia bygget en sydlandsk inspirert arkade med butikker og restauranter, samt en rekke aktiviteter. Her er det blant annet minigolf og et stort lekeland. Men den største attraksjonen er nok det 10 000 kvadratmeter store badelandet, som med grotter, palmer og klipper gir omgivelsene et eksotisk preg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden