: Frankrike: Camping i Les Landes – de flotteste strendene | Din Fritid

Frankrike: Camping i Les Landes – de flotteste strendene

Les Landes ligger i det fjerneste hjørnet av Frankrike. Her finnes klipper og de vakreste sandstrender, og så er det et bra sted for en pause på veien til Portugal eller Nord-Spania.

Rustikke kirker og hus er ikke noe unntak i Les Landes

På strekningen syd for Bordeaux er veiene svingete og hele Les Landes, er preget av store furuskoger. Det er selvsagt også både jorder, elver og vanningskanaler mellom trærne hist og pist, men de legger man nesten ikke merke til. Lukten av furunåler og den salte fornemmelsen av havvann kan til gjengjeld henge tungt over landskapet.

Man kjører til Les Landes via Bordeaux og har man startet ved Mulhouse er det ikke mange krusedullene på veien så lenge man følger motorveien. Bare mellom Chalon-sur-Saone og Clermont-Ferrand er man henvist til alminnelig hovedvei, som heter N70/N7 og den strekningen er gratis og for øvrig med ny asfalt det meste av veien. Stigninger er av veldig begrenset størrelse. Syd for Bordeaux heter det så A63, men den går over i motorvei N 10. Det er nok den mest trafikkerte strekningen på hele ruten. Avstanden fra den franske grensen ved Mulhouse til Castets: 968 km.

Det er også mange fredelige områder bak de enorme strendene

Stranden ved Castets

Av severdigheter i byen er det ikke mye å vise fram, men bare 12-13 km fra byen kommer man til utstrakte strandområder. Det er til og med flere strandområder å velge blant og de har hvert sitt navn, men bortsett fra en enkelt med golfbane adskiller de seg ikke fra hverandre. Hvert område har en parkeringsplass og en samling trehus, som minner litt om noe fra det ville vesten. Her finner man diverse pizzeriaer og suvenirbutikker. Minigolf og aktiviteter for barna finnes også, men er av en beskjeden karakter. Utvalget er også likt i alle strandbyene, og strendene er også like: De er brede og har den fineste sand. Bølgene og vinden har herjet stranden i hundretusener av år, så alt er findelt til de minste sandkorn.

Det er nok ikke tilrådelig å bade når så høye bølger tordner inn på stranden

Paradis for surfere

Biscayas stormer er sagnomsuste, men de holder seg øyensynlig til havs langt ute over kanten av horisonten. Det betyr ikke, at bølgene er små ved stranden, selv på en vindstille dag reiser de seg i tre- fire meters høyde og velter inn på stranden med høy fart. Det kan ses av skumsprøyten, som bøyer seg bakover i fartsvinden, selv om det ikke er noen annen vind. En slik strand er et paradis for surfere.

Fine og jevne parseller på Municipal Camping de Galan

Campingmuligheter

Camping Municipal de Galan ligger mellom sentrum og motorveien. Det er imidlertid en rolig plass og trafikken kan ikke høres. Resepsjonen behersker det engelske språket og det er som regel campingvertinnen selv, som står bak disken. Det er utmerkede sanitære forhold med god rengjøring, men man må imidlertid finne seg i at toalettrommene ikke er kjønnsdelt. Det er utendørs kjøkken for oppvask, men ikke noe egentlig kokekjøkken, noe som nok skyldes de utmerkede og billige spisestedene i byen og det er jo ikke noe nytt fenomen hva Frankrike angår. Terrenget er ganske plant og med mange muligheter til skygge. Aktivitetsmulighetene er begrenset. Det er bordtennis, og et kommunalt svømmebasseng rett i nærheten av plassen.

Det er mange campingplasser i Les Landes, men ikke så veldig mange rett ved stranden, da furuskogene og det meste av de kystnære områdene er fredet.


Utfluktsmuligheter

Bordeaux, Medoc halvøya, Pyreneene, byene Biarritz og Bayonne.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden