: World Medical Card: Dra trygt på ferie | Din Fritid

World Medical Card: Dra trygt på ferie

onCard er et forseglet kort, med diverse informasjoner vist i WHO’s internasjonale kjente koder og standarder, som alle leger kan tyde og forstå.

Hvis man får bruk for en lege, når man er på utenlandsreise, kan det fort oppstå kommunikasjonsproblemer eller misforståelser. Hvis du har et World Medical Card er du bedre rustet, hvis du skulle få bruk for legehjelp i utlandet.

Kortet er enkelt å åpne ved sykdom, ulykke eller annen nødsituasjon og kan inneholde

- Kontaktinformasjon på pårørende
- Diagnoser
- Medisin
- Allergier
- Medisinsk historikk
- Blodtype
- Stillingtagen til organdonasjon
- Valgfri informasjon

I tillegg finnes det i kortet en ”log-inn” kode til funksjonen ”medical access”, så det behandlende personalet kan finne mer informasjon.

Ditt World Medical Card oppbevares sammen med ditt Europeiske Helsetrygdkort. På denne måten kan man få tilgang til dine personlige helseopplysninger lett og raskt – en adgang, som kan spare verdifull tid.

Kortet kan bestilles på World Medical Cards hjemmeside, som du kan finne link til nedenfor.

onMobile

onMobile er en tjeneste i stil med et onCard. Her har du i stedet mulighet til - i uforandret format, å få vist dine personlige og medisinske opplysninger direkte på din mobiltelefon. På den måten kan du vise legen eller annet personale dine allergier eller din medisinering på det lokale språk.

Dine opplysninger er lagret på din telefon og er beskyttet av en selvvalgt PIN-kode. I øyeblikket finnes tjenesten på 10 språk.

onWeb

Med den tjenesten, som er din online personlige helseportal, har du tilgang til alle dine data. Du kan herfra opprette og oppdatere din informasjon, sende den til din mobiltelefon eller bestille et nytt kort. Du kan også velge, å føye til mer informasjon om tidligere sykdommer, ytterligere kontaktpersoner, familiemedlemmer, egen lege, vaksinasjoner og annen relevant informasjon.

Du har også mulighet til, å gi en lege rett til, å lese informasjonene via internett - ved hjelp av “I NØDSTILFELLE”.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden