: Danmark: Camping på Fyn - tett på by og natur | Din Fritid

Danmark: Camping på Fyn - tett på by og natur

En kombinert ferie, der familien på samme tid er tett på både by og natur, er til de grader oppnåelig på Fyn. De korte avstandene gjør, at du kan rekke det hele på kort tid. Det er med andre ord helt opp til deg, hvor på Fyn og øyene du vil bo, for å få kombinasjonen av både natur og by. Campingplassene ligger både rett i nærheten av de små hyggelige byene og midt i den praktfulle naturen.

Det fine ved campinglivet er, at man bor midt ute i den frie naturen. På Fyn er naturen veldig variert og du kan selv bestemme om du, sammen med din familie, vil bo rett ved skogen, en sjø eller helt ut til vannet. Hvis dere velger å bo på en campingplass midt inne på Fyn, er det ikke langt til nærmeste kyst, og det gjelder uansett, hvor dere bor. Sjarmen ved å bo rett ved byene er, at dere selv kan legge opp dagene og gjøre det dere har mest lyst til. Alt er rett i nærheten.

Campingplassene ligger vakkert plassert, så dere har naturen rett utenfor døren, og likevel er det enkelt å komme til byen for å handle eller være kulturell.


Idyll overalt

De fynske landsbyene er verdenskjente for sin idyll og romantikk. Det må ganske enkelt oppleves. Den beste måten er ved å gå rundt i byene. Følge nesetippen og glemme alt hva angår tid og sted – og bare nyte. Det er god tid til å sette seg på en kafé og snuse inn byens atmosfære. De store kjøpesentrene er langt borte. I stedet er det små spesialforretninger og spennende mindre butikker, der den personlige servicen er en del av det å handle. Du er ikke bare en tilfeldig kunde.

Mange av de fynske byene ligger ute ved kysten og har stemningsfulle havnepromenader, som i disse tider moderniseres uten at det autentiske maritime miljøet forsvinner. Det er her alle møtes til god mat eller et glass vin, mens de bare føttene plasker i vannkanten.


Ikke langt hjem

Etter en tur på byen er det ikke langt tilbake til naturen og campingplassen. Det kan ofte gjøres til fots eller på sykkel. Så etter masser av inntrykk i byen, kanskje krydret med et par kulturelle innslag, er du igjen hjemme i vante omgivelser, der det er høyt under taket og masser av fuglekvitter. Barna kan løpe fritt rundt sammen med lekekamerater og det er plass til en ekstra ettermiddagslur under åpen himmel.


Perfekt kombinasjon

Det er nettopp kombinasjonen av begge disse tingene, som gjør campingplassene tett på de mindre byene ideelle til ferie, fordi du kan kombinere naturopplevelsen, freden og roen med det kulturelle, det dynamiske og det historiske og så selvfølgelig shopping. På en uke kan det meste nås og alle i familien kan få oppfylt sine ønsker med hensyn til ferie – hvor forskjellige de enn måtte være.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden