: Danmark: Helårscamping på Fyn | Din Fritid

Danmark: Helårscamping på Fyn

Selv om bladene begynner å falle av trærne, er det ingen grunn til å sette bort campingvognen eller bobilen. Mange fynske campingplasser har åpent hele året og alle fire årstidene har flotte opplevelser å by på.

Flesteparten velger å campe om sommeren. Teltcampere velger naturlig nok de varme månedene pga. været. Camping med campingvogner, bobiler eller i hytter kan gjøres hele året. Det er ikke noe i veien for å forlenge sesongen, hvis du har det rette utstyret. Vogner og utstyr er jo kjøpt og betalt, så det er bare om å gjøre å få mest mulig glede av det. Vinter, vår og høst byr på herlige og annerledes opplevelser.

Mange setter campingvognen sin på en fast plass om våren eller høsten – også kalt sesongplasser og bruker den som hytte. Forskjellen er bare, at det ikke er noe særlig vedlikehold eller spesielt mye rengjøring. Ofte kan du også ligge på en vakkert beliggende plass, der en hytte ville ha kostet langt mer penger enn de fleste har råd til. Fordelen er også, at du kan flytte ekvipasjen fra år til år eller sesong til sesong.


Når snøen faller

Vintercamping vinner mer og mer fram etter hvert som moderne campingvogner og bobiler blir konstruert til dette formålet. De er velisolerte og har sentralvarme eller annen brukbar varmekilde. Vinterens til tider harde værlag er ingen hindring, når utstyret er i orden, og det åpner opp for nye feriemuligheter. Jul og nyttår er høytider, da familien har god tid og for de som har prøvd det, sies det å være noe helt spesielt med å feire f.eks. jul i campingvognen. Vær oppmerksom på at enkelte plasser krever, at man avtaler ankomst på forhånd.


Når blomstene spirer

Camping tidlig om våren er blant de fleste aktive campere veldig populært, for samtidig med at alt spirer og titter fram fra bakken, våkner campinglivet også opp av vinterdvalen og alle får lyst til å komme ut i den friske og klare vårluften. Vår er ensbetydende med sesongstart og det blir liv overalt. På campingplasser, i byer og i skogen. Du kan ganske enkelt ikke unngå å bli i godt humør. For flesteparten av de campingplassene, som er stengt i vinterhalvåret, er påsken starten på sesongen.


Når stranden kaller

Sommercamping er for de fleste det de setter størst pris på. Og det skjønner man godt. Det er på denne årstiden familien kan kose seg med hverandre og vennene. Det er masser av folk på plassene, uansett hvor man kommer hen. Det er liv, glede og feriestemning. Fuglene synger og lukten av grillmat taler for seg selv. Barna treffer lekekamerater så enkelt som bare det. På de store plassene er det satt i gang et omfattende utvalg med aktiviteter for alle aldre, mens det på de mindre plassene er litt roligere. Uansett hvor man er så slapper man av, nyter livet og koser seg.


Når bladene faller av trærne

Høstcamping bringer fram den tykke genseren og de store støvlene. Det er trivelig med en tur på stranden en klar septemberdag eller i skogen for å plukke sopp til kveldsmaten. Om høsten er det også lett å hygge seg i campingvognen. Man kan lese en god bog, mens man nyter en kopp varm kakao. Det gjør ikke noe om det er litt rufsete utenfor – det er en del av sjarmen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden