: Geocaching - Ta familien med på skattejakt | Din Fritid

Geocaching - Ta familien med på skattejakt

Geocaching - Hvorfor ikke bruke GPS’n til noe mer enn å finne veien til campingplassen....

Anne Sofie på 15 i ferd med å “logge” en cache i Tversted Plantasjene på Nordjylland.

Geocaching

Geocaching er en skikkelig morsom form for skattejakt, der man med en GPS-mottager kan finne skatter i både Norge og resten av verden. Mange av skattene ligger gjemt på en slik måte at det er mulig å finne dem uten altfor store anstrengelser. Ofte ligger de i naturskjønne omgivelser eller ved severdigheter. Men selv ved rasteplasser langs motorveiene er det skatter som ligger og venter og her har du enda et tips til å få ungene til å røre på seg før turen går videre.

Skattene eller caches som det også heter, gjemmes et sted og så blir koordinatene offentliggjort og stedet beskrevet. Disse informasjonene kan du så finne på geocaching.com, geocaching.dk, geocaching.se og geocaching.no.

En cache består vanligvis av en vanntett eske som inneholder en loggbog, en blyant og diverse små bytteting.

Når cachen er funnet skriver man i den lille loggboken og bytter en liten ting med en annen. Tilbage ved datamaskinen logger man nok en gang besøket sitt på websiden. Så kan man følge med på hvem som ellers har vært der. Er man den første som er så heldig å finne cachen, ligger det ofte et First Finder Certificate (FFC), som må tas med hjem.

Så i framtiden behøver det ikke å være så vanskelig å lokke med seg barna på skogstur. Pakk ryggsekken med mat og drikke og bruk noe av campingturen til en skattejakt.

Akkurat nå ligger det ca. 3300 skatter gjemt rundt omkring i Norge.

På geocaching.no får du svar på de fleste spørsmål vedrørende geocaching og du kan laste ned programmer og koordinater - god fornøyelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden