: Test: T@B L400 | Din Fritid

Test: T@B L400

Ei vogn Kjørevogn i lettvektsklassen som passer for et par med et lite barn og som vekker oppsikt med sitt retro-utseende. Her kan en farte land og strand rundt og de bratteste og smaleste veiene er lette å forsere med T@B L400.


Sittegruppen

Sittegruppen er plassert helt fremst i vogna. Denne utgjøres av en enseter i det ene hjørnet og en lite toseter i den andre, Her er det plass til to voksen og et barn. Sittekomforten er grei nok, men heller ikke mer. Over hver av sitteplassene er det plassert to vinduer av koøye-typen. Et av disse utgjør, sammen med to åpne hyller over vinduene og ei smal og åpen hylle over vinduet på endeveggen, skapplassen i sittegruppa. Under toseteren er den fastmonterte vanntanken plassert.

Denne opptar mesteplassen av lagerplassen der. Det er noe lagerplass under enseteren. Bordet kan slås ned og gjøres om til ei seng


Bad

Plassert tvers ovenfor kjøkkenet, mellom sittegruppa og klesskapet. Til høyre er det et vendbart Thetford kasettoalett. I hjørnet til venstre er servanten plassert. Over vasken er det et koøyevindu, som kan blendes av med et skyvbart speil. Speilrekka dekker dermed hele ytterveggen og kortveggen over vasken. To åpne skap og ei åpen hylle samt godt med skapplass under vasken gir nødvendig lager plass på badet. Egen takluke, samt lyslister i hjørnene over vasken gir greit nok lys. Badet er utstyrt med dusjgulv og servantens armatur har lang slange. Det er likevel ikke tilrådelig å dusje i sanitærrommet da vegger og skap verken er i vannfast materiale eller beskyttet mot fukt. Konklusjonen er et helt grei, romslig og funksjonelt sanitærrom.


Kjøkken

Kjøkkendelen i vogna er til venstre med det samme du kommer inn inngangsdøra. Kjøkken var helt klart prioritert da vogna ble tegnet og plassen fordelt. På det lengste er benkeplata 155 centimeter og har en dybde på 62 centimeter. Helt til venstre i benkeplata er det plassert en nedfelt oppvaskkum. I midten en Dometic gassbluss med tre bluss. God avstand mellom blussene gir god plass mellom kjelene. Helt til høyre er det god avlastningsplass. Denne plata kan felles ned. Det er også god arbeidsplass foran gassblusset. Arbeidshøyden på benkeplata er greie 94 centimeter. Kjøkkenet har ikke avtrekksvifte. Under oppvaskkummen er det et romslig skap. Dette har en dybde på 62 centimeter, bredden er 58 og høyden er på 74 centimeter. Skapet er delt i to av ei hylle. Noe av plassen nederst i skapet går vekk på grunn av hjulbuen. Til høyre for dette skapet er det ei skuffrekke. Øverst finnes naturligvis bestikkskuffen seg. Denne er 15 centimeter bred, 53 dyp og høyden er på åtte centimeter. Med andre ord ikke mer plass enn nødvendig. Under bestikkskuffen er det en stor skuff med to netting beholdere. Bredde og dybde er det samme som for bestikkskuffen. Høyden er på 74 centimeter. Helt til høyre under benkplata er kjøleskapet, Et 78-liters Dometic-sak med fast frysedel. Overskap er det to stykker av. Disse er 30 centimeter dype, 54 brede og høyden er på 25 centimeter. Et av disse kunne med fordel vært delt i to med ei hylle. To spotter under overskapet, takluka og et stort vindu mellom overskapet og benkeplata gikk kokken nok lys. Her kan alle vognas tre beboere være med på å lage til middag


Sengeplasser

Den permanente dobbeltsengen er plassert helt bakers i vogna. Liggeflaten er på 200 gange 135 centimeter. Madrassen var noe hard for meg, så jeg hadde nok kostet på meg en overmadrass. I fotenden og i hodeenden er det to små åpne skap. I tillegg er det ei åpen hylle i fotenden. Det er det som er av skapplass i soveromsdelen. På grunn av skråtaket er det ikke noen overskapsrekke bakerst i vogna. Derimot er det et stort vindu. Dette kan ikke betjenes manuelt, men åpnes og lukkes elektrisk. En lesespot i hodeenden er det som er av belysning i soveromsdelen. Når sittegruppa er omgjort til soveplass, så måler denne 200 gange 80 centimeter.

Oppbevaring

I tillegg til den lagerplassen som er beskrevet under de andre seksjonene har vogna et garderobeskap der det er bakt inn en del hylleplass. Dette er plasser mellom badet og dobbeltsenga. Høyden på er 130 centimeter, bredden er 40 og dybden er på 74 centimeter. Hengehøyden er på 104 centimeter. I den frittstående gasskassa er det fullt når to gassflasker er på plass. Så langt ikke mye lagerplass å skryte av, men godkjent karakteren bliver reddet av mye plass under dobbeltsenga.


Oppbygging

Fundamentet i vogna er et AL-KO helgalvanisert understell på en aksel. På den vogna vi testet var det montert aluminiumsfelger og dekkdimensjonene var 205/65R15. Designmessig er vogna svært spesiell, med koøyervinduer på langsidene. Den skrå bakveggen gir nostalgiske minner om de en gang så populære eggene, som det i sin tid krydde av på landeveien. Retro er også de runde og frittstående baklysene. Med en litt stor bil foran vogna vil føreren ha oversikt over trafikken bak vogna i speilet gjennom de to vinduene foran og bak. Gasskassa er bueformet og er frestet til draget. Oppva-rmingen av vogna og varmtvann er det Truma som tar seg av. Vanntanken er plassert under sittegruppa og har tvendig påfylling. Vogna produseres ikke med gulvarme eller med vannbåren varme. Dermed er dette ikke ei vogn for de tre kaldeste månedene i vinterlandet Norge. Den aerodynamiske utformingen og lav vekt gir svært gode kjøreegenskaper. Dette er ei vogn som vil vekke oppsikt på campingplasser og på landeveien.

Fakta

Totalvekt:1.350 kilo.
Egenvekt: 870 kilo.
Total lengde: 400 cm.
Total bredde: 232 cm.
Innvendig høyde:195 cm.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden