: Sverige: Hagens Camping – naturen tett på byen | Din Fritid

Sverige: Hagens Camping – naturen tett på byen

Vrigstad ligger midt i Småland, som jo ikke er så veldig langt fra Norge. I de fleste land er en by enkel å få øye på, med en svensk landsby er det straks litt annerledes. Er man ikke våken, så drønner man forbi uten å se, at det overhodet var en by. Hagens Camping ligger på et slikt sted.

Utsikten fra restaurant og resepsjon

Reiser man rundt i Europa, så oppdager man, at hollenderne er spesialister på å finne fine campingplasser å slå seg ned på. Derfor er også Hagens Camping eid av et hollandsk par: Hanneke og Jos Bramer. De tar i mot camperne i deres hyggelige resepsjon, som ligger i restauranten, umiddelbart etter at man kommer inn på plassen. Innkjøringen er en lang grusvei. Fra restauranten legger man med en gang merke til den deilige utsikten over en sjø. En sportsfisker ses i det fjerne, der han har tatt plass på en liten bro.

Plassens område er et nettverk av skogstier med små lysninger. Går man en tur gjennom plassen oppdager man, at det ligger et utall av små sjøer der. Stiene er så svingete, at man slett ikke får følelsen av at man befinner seg på en campingplass. Man er midt i den vakreste svenske naturen.

Svend Erik viser stolt fram fisken sin

Tomtene er stort sett planert alle sammen, men noen steiner stikker imidlertid opp hist og her. Slik er det nå engang i Småland! En sportsfisker kommer stolt imot oss og viser fangsten sin. Han er fra Jylland og heter Svend Erik. Han forteller, at det ikke er nødvendig med fiskekort, men at man skal avregne hos campingvertskapet for fangsten sin.

Servicehuset ligger gjemt inne i skogen. Det gjør ikke noe stort vesen av seg, men det er rent og ordentlig og inneholder toaletter, dusj, vaskeri og utekjøkken. Dusjen betales med poletter.

Det er strømpåler rundt omkring på plassen, men man gjør lurt i å ta med lange ledninger. Det er masser av turistinformasjon for de omkringliggende byene i resepsjonen og man kan leie tråbiler til barna.
I restauranten selges også grillkjøtt og vilt (bl.a. elg).

Man kan neppe bo vakrere

Handle og utfluktsmuligheter

Det er bare drøye en kilometer til Vrigstads sentrum og her finner man supermarked, baker, bensinstasjon, kirke og legesenter.

Friluftsmuseet Komstad (10 km) er en helt liten by med vannmølle, gammeldags landhandel og mye annet. Ved landhandelen ble Jonas Brunk født, han som grunnla bydelen Bronx i New York.

OBS:
Det blir høye bøter av å kjøre forbi en skole med mer enn 30 km/t, selv om det ikke er avmerket med særskilt hastighetsgrense.

Den gamle landhandelen i Komstad

Friluftsmuseet Komstad (10 km) er en hel liten by med vannmølle, gammeldags landhandel og mye annet. Ved landhandelen ble Jonas Brunk født, han som grunnla bydelen Bronx i New York.

Campere på naturvandring

Adkomst

Ta E4 til Värnamo og sving til høyre på vei 127, følg denne i 34 km, så er du i Vrigstad.
Fra Øland/Kalmar følges vei 25/31 til Vetlanda, deretter vei 127 til venstre inntil du kommer til Vrigstad etter 37 km.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden