: Sverige: Isaberg – ikke bare for folk på ski | Din Fritid

Sverige: Isaberg – ikke bare for folk på ski

Vi er på ferie i Småland utenom høysesongen. Vi har ofte hørt om Isaberg og de flotte bakkene for folk på ”planker”. Men er stedet også noe for oss, som ikke går på ski og kommer når det er snøfritt?

Snøkanoner venter på lavere temperaturer

Campingplassen, Isaberg Camping og Fritidsby, ligger rett ved riksvei 26. Når man er innregistrert i resepsjonen skal ekvipasjen snus for å komme til en bom, som man har fått nøkkel til. Hvis man ikke er spesielt glad i å rygge på en p-plass foran resepsjonen, kan det anbefales, at man stopper ved den første svingen, der man kan se bommen til venstre. Så får man gå de 200 metrene til fots opp til resepsjonen og tilbake igjen.

Resepsjonen er verdig et større og velrenommert hotell. Det skyldes det store antallet hytter i feriebyen og betjeningen er deretter: korrekt og profesjonell, men ikke så personlig som en mindre plass kan tilby. Feriebyen har 70 hus til fritidsbruk, og hvis så ønskes, også med hotellservice. Campingdelen har plass til 86 enheter, både sommer og vinter. Alle tomtene er fint planert og ligger nedenfor den store skibakken. Her er terrenget naturlig plant, men dessverre rett i nærheten av en trafikkert vei (Nissanstigen).

De sanitære installasjonene ligger ca. midt på plassen og er av middels standard og med god rengjøring. Et lite oppvaskkjøkken finnes også og selvfølgelig er det strømuttak ved alle tomtene, og tilkobling til kabel TV er også tilgjengelig.

I området finnes det en velrenommert restaurant, som også leverer maten til campingplassen, hvis man vil spise ”hjemme”.

Campere på skogtur

Handle og utfluktsmuligheter

Det er ikke mulighet til større handling på Isaberg, her må man henvise til byen Hestra (5 km) eller Gislaved (16 km).
Det er rik mulighet for fotturer i naturen. Man kunne kanskje si, at det er den foretrukne mosjonsformen. Campingplassen ligger ved en vakker sjø med mange holmer og øyer. Elven Nissan renner gjennom sjøen. Det er rik mulighet for å padle med kano og andre båter, sportsfiske er en utbredt fritidssyssel.

Byen Gislaved er svensk industris vugge. De litt eldre camperne kan nok huske, at det fantes noe som het Gislaved Dekk. De produseres den dag i dag i Gislaved, men fabrikken eies nå av tyske Continental. Man skal ikke ha veldig stor interesse for varer av plast, lær, gummi og metall for å synes, at dette er et fantastisk museum. Det viser en lang rekke detaljer på gjenstander, som på mange måter er en selvfølgelig del av vår hverdag.

Er man mer opptatt av naturen, så finnes det i nærheten av Isaberg den mektige Stora Mosse nasjonalpark. I høysesongen midt på sommeren er det åpent, i tillegg til enkelte helger og kortere ferieperioder. Selve området er alltid tilgjengelig og bl.a. fører en trelagt sti ut til et fugletårn. Stora Mosse er en mose, som har mange felles trekk med tundraen mye lenger nord og er et overflødighetshorn for insekter, blomster og ville dyr.

Utsikt fra snøbakken en frostklar morgen

Les mer her www.industrimuseum-gislaved.se og www.naturvardsverket.se/sv/

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden