: Sverige: Fem forlokkende feriedestinasjoner | Din Fritid

Sverige: Fem forlokkende feriedestinasjoner

I denne artikkelen om ferie i Sverige har CampingNorge.no samlet fem ulike destinasjoner som tilbyr forskjellige muligheter. Liker du shopping, sol og bading, naturopplevelser, sightseeing, god mat, historie – her finns alt pakket inn i en avlang pakke.

Foto: Liseberg.se

Lisebergs fornøyelsespark

Lisebergs fornøyelsespark i Göteborg er et sikkert kort, spesielt for barnefamilien. Her finnes kjøre- og opplevelsesattraksjoner for alle familiens medlemmer uavhengig av alder. Hvorfor ikke utfordre hverandre i en femkamp eller ta en svimlende tur i berg og dalbanen og deretter avslutte dagen med å spise noe godt på en av fornøyelsesparkens mange restauranter? Liseberg har også et stort utvalg når det gjelder ulike show, konserter, dans eller barneunderholdning. Besøk hjemmesiden for program. Kanskje føler du for å svinge litt på legendariske Rondo.

Campingplasser:
Camping Askim Strand, www.liseberg.se/sv/hem/Boende/Camping/Lisebergs-Camping-Askims-Strand/
Lisebergsbyen Kärralund, www.liseberg.se/sv/hem/Boende/Camping/Lisebergsbyn-Karralund/
Lisebergs Camping Delsjön, www.liseberg.se/sv/hem/Boende/Camping/Lisebergs_Camping_Delsjon/

Foto: Rasmus Schønning

Storbyferie

Stockholm er en vakker storby som kan tilby alt, et rikt kulturliv, en spennende historie, fantastiske shoppinggater med alt innen mote og design, førsteklasses restauranter, koselige kafeer, museum og parker – dessuten er det gangavstand til det meste.

Campingplasser:
Gålö Havsbads Camping, www.galohavsbad.se
Nickstabadets Camping & Vandrarhem, www.nickstabadet.se
Waxholm Strand & Camping, www.waxholmstrand.com

Foto: Gekas.se

Shopping i Ullared - Gekås

Liker du shopping og enda ikke har besøkt Ullared så kanskje det er på tide. Mange shoppingproffs mener at dette er Sveriges shoppingmekka. Gekås varehus tilbyr et shoppingeventyr utenom det vanlige, både når det gjelder priser og utvalg. Ta med barna, vennene eller familien og etter et par timer i varehuset finnes mulighet til å slappe av på spa, spille minigolf eller la barna leke fra seg på noen av lekeplassene i tilknytning til området. Grillplasser og camping finns bare et steinkast fra varehuset.

Campingplasser:
Gekås Camping & Hytteby, www.gekas.se/Default.aspx?tabid=185
Skrea Camping i Falkenberg, www.skreacamping.se
Hansagård Camping, www.hansagard-camping.se

Foto: Rasmus Schønning

Fjellferie

Idre Fjäll tilbyr organiserte naturaktiviteter også sommertid og tilbudet er enormt. Man skulle vel kunne si at fjellet virkelig er noe for den som vil være aktiv, men naturligvis er dette et vidunderlig miljø også for den som foretrekker avkobling. Mulighetene for å aktivisere seg her er nesten uendelige. Sykling, fotturer, golf, kano, rafting, ridning, fiske, barneklubber, orientering, huskyturer, klatring, samekultur, skytebane, tennis – you name it!

Campingplasser:
Älvdalens Camping, Dalarne www.alvdalencamping.se
Caravan Club Idre, Dalarne www.caravanclub.se/index.php?option­com_content&task­view&id=684&Itemi...

Foto: Rasmus Schønning

Sol och bad

Øland forbindes som kjent med hvite strender og herlige langgrunne strender, men her finnes mer enn som så. Her kan man kombinere sol med bad og opplevelser i en fantastisk natur med besøk i små trivelige gårdsbutikker, arkeologiske severdigheter og sportsaktiviteter som for eksempel golf.

Campingplasser:
Böda Sand, www.bodasand.se
KronoCamping Saxnäs, www.kcsaxnas.se
Ekerums Camping www.kcsaxnas.se

Les mer her: www.gekas.se, www.liseberg.se, www.oland.se, www.stockholm.se, www.visitidre.se

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden