: Sverige: Apelviken Camping i Halland – familievennlig campingplass | Din Fritid

Sverige: Apelviken Camping i Halland – familievennlig campingplass

Det er ikke vanskelig å forestille seg, at denne veldig store campingplassen om sommeren er en fargerik maurtue med campingvogner i alle farger, kulørte seilbrett, et svømmebasseng som ikke står noe tilbake for en sydlandsk av samme slag - både hva temperatur og farger og ikke minst med hundrevis av barn.

Apelviken Camping er en veldig stor strandplass, tilknyttet et konferansesenter. Den ligger på kysten mot Kattegat, bare et par km syd for Varberg. Det tekniske nivået er veldig høyt, alle sanitære fasiliteter er samlet i en lys og moderne bygning og holder veldig høy standard. Det er både kjøkken og oppvaskkjøkken med bl.a. to oppvaskmaskiner, som klarer oppvasken på bare to minutter.

Det er plass til 500 enheter, 32 teltplasser og 40 komforttomter. Til tross for størrelsen er det greie tilkjøringsforhold med brede veier. Som det oftest er i Sverige, så skal draget plasseres mot veiene. Det gjøres alt sammen av sikkerhetsmessige grunner, slik at campingvognene raskt kan fjernes, hvis det skulle skje en ulykke et sted.

I tilknytning til plassen er det en stor restaurant, svømmebasseng, vaskerom og butikk der det bl.a. kan kjøpes mat. De fleste tomtene har egen strømtilkobling. Komforttomtene har eget avløp og kabel-tv. En del av området dekkes av trådløst bredbånd. Er man selvforsynt med strøm, gir det ikke avslag i prisen, hvis man ikke kobler i kontakten.

Det er masser av underholdning med levende musikk flere steder i høysesongen, også om ettermiddagen.
Det er badestrand med fin sand i Apelvik bukt. Langs kysten til Varberg er det klippekyst. Kysten består for øvrig også av klipper og lave skog- og krattvekster, som utgjør et spesielt miljø for den naturinteresserte gjesten. Det kan og må sykles på stiene.

Apelviken Camping kan anbefales, spesielt om man vil ha et variert tilbud til barn eller egen wellness.

Festningen i Varberg

Handle og utfluktsmuligheter

Det er mulighet for å kjøpe matvarer på plassen. Ellers er det bare to km inn til byen, der det er gode parkeringsmuligheter og supermarkeder.

Varberg festning er den store severdigheten i byen og man kan gå eller sykle på stier langs havet. Det er bare tre km til festningen. Det er også mange andre severdigheter i Varberg – men det anbefales å besøke turistkontorets hjemmeside for nærmere informasjon.

Les mer her: www.apelviken.se, www.marknadvarberg.se, www.bockstensmannen.se/print_page_look.asp?sidnr=736

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden