Hymer 2012: Optimering av modellprogrammet | Din Fritid

Hymer 2012: Optimering av modellprogrammet

Til 2012 fortsetter Hymer filosofien om utelukkende å satse på vogner som har slått an i markedet og utvikle disse etter kundenes krav og ønsker, samtidig som nye modeller bare blir utviklet etter grundige markedsundersøkelser og modeller som ikke har slått noe særlig an blir strøket av programmet.

Hymer Eriba Touring

Modellserien Eriba Touring blir utøket med tre nye modeller og Feeling får to nye medlemmer. Modellserien Sporting er helt omgjort og kommer i fire versjoner med familievennlige løsninger i tillegg til en Sporting Style variant med mer vekt på komfort. Modellseriene Nova og Nova S er bare detaljmessig endret.

Totalt omfatter Hymers caravanprogram til 2012 fem serier og 26 ulike modeller, som alle er oppdatert til de nyeste spesifikasjoner hva angår komfort og sikkerhet.

Eriba-Touring

Kultvognen Eriba Touring har nå blitt produsert i godt over 50 år, og etter at produksjonen ble overført fra Frankrike til anlegget i Bad Waldsee har den fått et nytt oppsving. Derfor har man bestemt seg for å satse ytterligere på denne serien og utøke den med tre nye planløsninger.

Den ene er Familia 320 SG med sittegruppe bakerst og toalett og kjøkken foran. Den andre har betegnelsen Triton 418 og har en planløsning med kjøkken og garderobe på midten og sittegruppe i hver ende. Denne vil også kunne leveres i en QB versjon med fast dobbeltseng bakerst. Den tredje nyheten er Troll 540 med toalett og kjøkken på midten og sittegruppe i hver ende. Denne vil også bli å få i en EBS versjon med enkle senger bakerst.

Det øvrige modellprogrammet i serien består av modellene Familia 310, Triton 430, Troll 530 og 550 som har fått noen detaljmessige endringer. Nytt på samtlige Touring modeller er diverse tekniske forbedringer på kjøkkenet med pushlock skuffer og praktiske skuffeinnlegg.

Det utvendige designet er standard lakkert tofarget i perlegrått og sølv. Veggtykkelsen er på 25 med mer og i gulvet 35mm. Med hevetaket oppe får man en innvendig høyde på 191 cm.

Hymer Feeling

Modellserien Feeling består til 2012 av fem planløsninger hvorav to nye.
En av disse er den svært kompakte Feeling 230 med rundsittegruppe foran og vinkelkjøkken og garderobeskap bak.
Ny er også modellen 380 som er en familievogn med vaskerom, sittegruppe foran og køyesenger bakerst.
De tre øvrige modellene er 425 med fast dobbeltseng, 430 med sittegruppe i hver ende og 470 med enkle senger foran og rundsittegruppe bak.
Nytt i alle Feeling-modeller er en sikrere og mer funksjonell dørsikring på skapene, noe som gir en sikrere lasting. Et populært tilleggsutstyr på alle modellene, unntatt 230, er en dobbelteng på 150x193 cm i hevetaket.

Hymer Sporting

Til 2012 har Hymer gjennomført en komplett omgjøring av modellserien Sporting. To modeller er hovedsakelig tilpasset barnefamilien, mens den andre to, med tilleggsbetegnelsen Style er det komfort som står i høysetet.
Hymer Sporting Jive 505 har en bredde på 2,3 meter og planløsning med fransk dobbeltseng og dusj i fronten, mens midten består av sidesittegruppe og kjøkken og bakerst er det køyesenger.
Modellen Jive 560 har en bredde på 2,50 meter og omtrent samme planløsning som 505, med unntak av sittegruppen som her har form av en rundsitter.
Vognene har glatte utvendige plater som er hvitlakkert med spesiell dekor.

Modellen med betegnelsen Sporting Style 465 har foran en dobbeltseng med toalettrom og vaskeservant som kan adskilles fra den øvrige delen av vognen med en skillevegg og en dreibar kjøkkenhylle. Kjøkkenet er plassert på midten og bakerst finner man en romslig rundsittegruppe.
Modellen Sporting Style 485 har i prinsipp den samme planløsningen som 465, men den økede lengden på 30 cm er brukt i kjøkkenet der det er gjort plass for et høyskap.
Begge modellene har et høyt utstyrsnivå som blant annet omfatter ny inngangsdør med vindu, integrert søppelkasse og myggnett.

Hymer Nova

Modellserien Nova er til 2012 videreført under betegnelsen ”never change a winning team”, der eneste modellmessige endring er at 530 og 580 er strøket av programmet
På nyhetssiden merker man seg ellers et nytt trerist i dusjen og ny LED-lampe i forteltet med bevegelsessensor. I tillegg har sitteputene fått forbedret komfort.
I modellene 531, 540 og 541 er sittegruppene blitt litt forandret og har nå litt større plass.
Utvendig kan man velge mellom lakkering i hvitt eller som tillegg champagnefargede vegger.

Hymer Nova S

Hymer Nova S

Hymer betegner selv sin serie Nova S som den ”beste Nova S noen gang”. Modellserien ble på våren 2011 utøket med modellen S 540 slik at programmet nå omfatter fire attraktive modeller.
Nova S 540 har en karosserilengde på 6,52 meter og i fronten er det en komfortabel rundsittegruppe og bak to enkle senger mens midten består av kjøkken, garderobe og bad, med separat dusjkabinett.
Nova S 545 har samme lengde som 540 men med fast dobbeltseng bak i vognen.
Nova S 690 blir levert i to varianter som adskilles ved at den ene midt i vognen har en sidesittegruppe, den andre et romslig sideboard. Foran er det rundsittegruppe og bak dobbeltseng og romslig bad med dusj.
Nytt på samtlige modeller er den nye inngangsdøren fra Dometic med integrert vindu og rullgardin, og sikkerhetslås. Også her er det ny forteltlampe med bevegelsessensor.
Også denne serien kommer standard i hvit utvendig lakkering, men kan også leveres champagnefarget.
Sittegruppene utmerker seg med panoramautsikt noe som gir et eksklusivt inntrykk. Modellserien kjennetegnes også av et høyt utstyrsnivå og mange ”Aha-effekter”.

Les mer på www.hymer.ag/nor

På forsiden