: Spania: Camping El Delfin Verde - på camping blant ”grønne” delfiner | Din Fritid

Spania: Camping El Delfin Verde - på camping blant ”grønne” delfiner

En campingferie på Costa Bravas vakre kyst byr på et deilig klima, god mat og aktiviteter fra morgen til kveld, hvis man orker.

Selv om campingplassen er stor og tettpakket, er det også grønne arealer å boltre seg på

Den glade delfinen ønsker velkommen ved hovedveien

Ca. en times kjøring syd for den spansk/franske grensen ligger Camping El Delfin Verde helt ute ved kysten. Det er bl.a. beliggenheten med egen sandstrand og det spanske klimaet, som tiltrekker de fleste. Mange snakker selvfølgelig også om de grønne delfinene, som bare finnes i form av en maskotbamse, som daglig besøker poolen og barna i lekeklubben.

Fra en utkikkspost ved siden av bassenget fornemmer man både campingplassens størrelse og det flotte bassenget

En campingplass med alt

Camping El Delfin Verde kan beskrives på den måten, at den har alt. Den fungerer som en by med ca. 6-8.000 innbyggere. Der er et enormt supermarked, frisør, restauranter, sportsfasiliteter og underholdning. Man kan til og med få barnepass, selv om det ikke helt er i samsvar med sommerferietankene, da man helst skulle være sammen som familie. Det betyr også, at campingplassen er enorm og man kan lett gå seg vill de første par dagene. Den er imidlertid veldig sikker, fordi alle gjestene har et identifikasjonskort. Ellers slipper ingen inn. Plassen er med andre ord et lite lukket samfunn, som man bare forlater, når man vil på oppdagelsesferd i området.

Barcelona ligger to timer fra campingplassen. På en lang dag kan man rekke å komme rundt til et par av de største attraksjonene

Spennende Costa Brava

Det vil være både synd og skam ikke å se nærmere på de opplevelsene, som er rett utenfor døren. Man kan leie bil, hvis man har tatt fly ned og på den måten lett komme rundt til de små idylliske nordspanske landsbyene, der det f.eks. ofte er marked. Kjører man litt lengre bort finner man Girona eller den kontroversielle maleren Dali sin hjemby, Figueres. Langs den forrevne klippekysten finner man både små gjemte byer og bukter med strender, som man kan få helt for seg selv. Barcelona ligger to timer fra campingplassen og her anbefales det å hoppe på et tog i Girona og på den måten komme direkte til sentrum av Katalonias hovedstad. Hvis man ikke har lyst til å kjøre etter eget hode, arrangerer campingplassen utflukter hver eneste dag.

Mie og Mathias på hhv. seks og åtte år kan uten problem være med på dykkerturen. Alt utstyr utleveres om bord

Snorkeltur for hele familien

I nabobyen L´Estartit tilbyr flere forskjellige firmaer båtturer til de vakre øyene Îles Medes, som er et beskyttet naturreservat. Rett ved de loddrette klippene finner man et av Spanias beste snorkelsteder. Vannet er krystallklart og det er masser av fisk på de små revene. Barn helt ned til fem år kan bli med i vannet og er man ikke selv trygg på å ta dem med, hjelper en guide til. Det er konstant hjelpedykkere i vannet, så man er aldri alene. Alt utstyr er inkludert i prisen.

Hele uken fra morgen til kveld er det et hav av aktiviteter for barna

Slik bor du

På campingplassen møter vi mange skandinaviske familier, som hver for seg har valgt hver sin boligform. Noen eier ikke selv en campingvogn eller vil ikke kjøre den lange veien fra Skandinavia til Spania med campingvogn på kroken og har derfor leid en mobilhome eller en bungalow. De fungerer som små sommerhus med soveværelser, kjøkken, badeværelser, stue og terrasse, så man bare skal ha med sine personlige eiendeler. Andre kunne ikke drømme om å reise av gårde uten sin egen vogn og synes slett ikke det er noe problem med over 2.500 km hver vei. Det handler om tid og så starte ferien hjemme i oppkjørselen. Til slutt er det de, som reiser lett med telt i bagasjerommet.

En gang i uken flytter kveldsunderholdningen med levende musikk ned til området rundt det imponerende svømmebassenget

Camping El Delfins høydepunkter

Alle campingplassens mange tilbud er sentrert et sted. Restauranter med underholdning hver kveld, supermarkedet og de resterende butikkene er samlet et sted, og det er en fordel, fordi det da er hit man går, når man vil være sosial eller mangler noe. Stranden og det store bassenget formet som en delfin er et trekkplaster i løpet av dagen på samme måte som det imponerende underholdningsprogrammet er om kvelden. For barn og unge er det aktiviteter, lek og sport i alle mulige avskygninger, så ingen behøver å kjede seg. Alt sammen er med i overnattingsprisen og det gjør nettopp campingferie til en ideell ferie for barnefamilier, fordi det skjer mye for de små uten, at man må ta fram lommeboken hele tiden.

Camping El Delfin Verde har sin egen strand og den blir gjort ren hver dag

Fakta

Navn: Camping El Delfin Verde
Sted: Torroella de Montgri, Costa Brava
Stjerner: *****
Priseksempel egen vogn: fra 200 kr. pr. natt pr. familie (2+2)
Priseksempel mobilhome: fra 500 kr. pr. natt pr. familie (2+2)
Avstand fra Norge: ca. 2.500 km
Rute: Oslo, København, Hamburg, Mulhouse, Lyon, Narbonne, Girona
www.eldelfinverde.com

Les mer her www.eldelfinverde.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden