: Spania: Barcelona – guttedrømmer på Camp Nou – FC Barcelonas hjemmebane | Din Fritid

Spania: Barcelona – guttedrømmer på Camp Nou – FC Barcelonas hjemmebane

Barcelona er en av de få byene i verden, som får fotballfans fra hele verden til å reise dit utelukkende pga. et fotballag. FC Barcelonas hjemmebane på Camp Nou er mye mer enn fotball og uansett om man liker fotball eller ikke, er stedet magisk og absolutt verdt et besøk.


FC Barcelonas hjemmebane - Camp Nou

Camp Nou – gammelt mesterverk

Camp Nou ble bygd mellom 1954 og 1957 og designet av arkitektene Francesc Mitjans-Miró, Lorenzo García Barbon og Josep Soteras Mauri. Det kostet på den tiden 288 millioner pesetas. Ca. 90.000 så den første kampen, som FC Barcelona også vant på Camp Nou med en imponerende seir på 4-2 mot et lag fra Warszawa. Eulogio Martínez scoret det første målet på Camp Nou og skrev seg dermed inn i historiebøkene.


FC Barcelonas historie er utstilt på museet El Museu del Barca

Messi, Michael Laudrup og alle de andre

På Camp Nou er museet El Museu del Barça med over 1,2 mio. besøkende det mest besøkte museet i hele Catalonia. Museet ble innviet i 1984 av den daværende president for Barcelona Josep Lluís Nuñez. På museet kan det ses 1.420 ting om FC Barcelonas historie, hvorav 420 er trofeer. Messis gullstøvler og interaktive storskjermer forteller om de mange seierne og de mest interessante spillerne. Michael Laudrup og Henrik Larsson er utvilsomt noen av dem.


Guttedrømmen som gikk i oppfyllelse: Mathias er kjempe FC Barcelona fan

Lange køer og god plass

Det kan anbefales å komme fra morgenen av, for det er lange billettkøer, når man kommer litt ut på dagen. Det går imidlertid ganske raskt, og når man først har fått billetten sin, så er det plass nok inne i anlegget.

Les mer på www.fcbarcelona.com/web/english/

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden