: Truma 2012: Nyskapende løsning for gassanlegg | Din Fritid

Truma 2012: Nyskapende løsning for gassanlegg

Truma lanserer nå et gassfilter, som beskytter regulatoren og ventiler effektivt mot tilsmussing og oljing. Problemet er kjent fra tidligere, spesielt under turer til utlandet, der renheten i gassen kan variere.

Truma gassfilter

- I flytende gass befinner det seg oljeholdige substanser, som blir revet med som små dråper i gasstrømmen. Disse avleirer seg i gasstrykkregulatorer og ventiler og tilstopper disse litt etter litt, forklarer produktmanager Nicolas Toomer.

Truma gassfilteret utskiller takket være dens effektive filterpatron 99 % av disse oljeholdige partiklene. Den høyeste konsentrasjonen av disse aerosoler oppstår i et bestemt mikrometerområde.
- De fine partiklene kan alminnelige papirfiltre ikke filtrere effektivt bort, men oppnår maksimalt en utskillelsesgrad på 30 %, noe som ikke er tilstrekkelig til å holde gassanleggene rene, sier Toomer.
Derfor benytter Truma en ny, patentert filterteknologi til sitt produkt, der filterpatronen kan skiftes ut. En metthetsindikator viser, når den skal byttes ut.

Gassfilteret settes på gassanlegget rett før gasstrykkregulatoren og egner seg til alle veggmonterte en- eller toflaskers gasstrykksreguleringsanlegg. Produktet er godkjent til bruk i samtlige EU-land. Spesielt i land med en dårlig gasskvalitet, er et effektivt filter svært viktig.

Truma gassfilteret vil være i handelen fra mars 2012.

Les mer på www.truma.com

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden