: Tyskland: Gjør om bobilen og campingvogn til båt i Ruppiner Land | Din Fritid

Tyskland: Gjør om bobilen og campingvogn til båt i Ruppiner Land

Nå har du muligheten til å gjøre om bobilen din til en båt i Ruppiner land, som ligger rundt en times kjøring nord for Berlin. Dette er et helt nytt tilbud fra 2012 og omfatter bobiler med en totalvekt på opp til 4,5 tonn. Dette er gjort mulig ved å plassere bobilen og campingvogn på noe man betegner som en flytende WoMoCamper.

Nå har du muligheten til å gjøre om bobilen din til en båt

WoMoCamper gjør det mulig og utforske elver og andre vannveier i Ruppiner Land i det man betegner som “All Around Berlin” med motorbåt. Fram til nå har denne muligheten kun vært tilgjengelig for eiere av campingvogner med noe man har betegnet som Freecamper. Den nye båttypen gir altså nå også bobileiere mulighet til å bli sin egen skipper, uten at noe båtførerbevis er nødvendig. Grunnet den ekstra vekten av bobilen er båttypen det man betegner som en “trimaran”. Mannen bak prosjektet, Markus Frielinghaus, forklarer at den nye båttypen beregnet på bobiler har styreanordning i fronten, noe som gjør at også høyere bobiler kan brukes. Den blir drevet av en 60 hk påhengsmotor, og med både baug og akterpropell skal manøvreringen være enkel. Det er også mulighet for tømming av spillvann- og toalettanker under turen.

Hvis du føler at det er tid for å bytte fra land til vann har du nå altså muligheten i New Harbour i Ziegeleipark, rundt 75 km nord for Berlin.

Les mer på: www.freecamper.de

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden