: Tyskland: Flensburg, den vakre byen som var dansk i 400 år | Din Fritid

Tyskland: Flensburg, den vakre byen som var dansk i 400 år

Rett syd for den dansk tyske grense i Sydschleswig finner vi Flensburg, der det fortsatt snakkes dansk. Kunst, kultur, handel og håndverk og små restauranter gir byen liv.

 


Det er hyggelig å nyte sin lunsj på en av de mange kafeene på Nørretorv i Flensburg.

En dansk by i Tyskland

Rett syd for den dansk tyske grense i Sydschleswig finner vi Flensburg, der det fortsatt snakkes dansk. Flensburg er en av de mange byene i Schleswig-Holstein, som det er knyttet masser med danmarkshistorie til. I landsdelen bor det fremdeles i dag cirka 50.000 dansktalende og mennesker med et dansk lynne. Flensburg, som var en del av det danske kongeriket i 400 år, er en blanding av Skandinavia og Tyskland. Stikker man hodet inn gjennom de utallige portene og innkjørslene, opplever man historiske handelshus, som er så typiske for byen. Kunst, kultur, handel og håndverk preger den dag i dag livet i de gamle handelshusene og gatene. Små restauranter, kafeer, butikker, verksteder og gallerier gir stedet nytt liv i kontrast til det moderne handelsstrøket med Holm-Passage med 40 eksklusive forretninger. Flensburg forsynes daglig med fersk fisk fra Vesterhavet og Østersjøen. Ål, laks og rekesmørbrød skylles ned med lokalt øl og snaps og ofte til levende musikk eller begerklang.


Både den norske og danske kongefamilien stammer fra Glücksborg. Her ses Glücksborg slott.

Den glückburgske slekt

Rett ved byen ligger Glücksburg slott i grønne omgivelser på halvøya Angeln. Slottet, som er åpent for publikum, var et av Frederik den Syvendes yndlingssteder, og han døde her i 1863. Det er herfra den glückburgske fyrsteslekt stammer, som i dag teller både det norske og danske kongehus. En båttur på fjorden med skipet M/S Viking, kan anbefales. Det er en flott tur der man kommer forbi Okseøyene, og det er mulighet til å handle tollfritt ombord. Skipet legger blant annet til ved Glücksborg slott.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden