Frankrike:: Holder førsteplassen | Din Fritid
Frankrike:

Holder førsteplassen

2011-statistikken fra Direction Générale de la Compétitivité de lIndustrie et des Services er kommet, og vi kan konstatere, at Frankrike fortsatt ligger på 1. plassen på verdensbasis, hva angår antallet utenlandske turister. I 2011 besøkte 81,4 millioner Frankrike, og det er en stigning på 4 %.


Når man ser på tallene for hotell- og campingturister, er turiststrømmen fra Norge og Finland stigende, mens det er en liten nedgang hva angår danske campingturister

Økende antall turister fra Norge og Finland

På hotellsiden er det de trestjerners (+7,2 %) og fire- og femstjerners hotellene (+27,3 %), som har kunnet notere en stigning, og på campingsiden er det fire- og femstjerners campingplasser, som har hatt stigning (+14,3 %). Det betyr, at utvalget på trestjerners hoteller samt fire- og femstjerners campingplasser økes, mens man minsker antallet sengeplasser på de lavere kategoriene. Når man ser på tallene for hotell- og campingturister, er turiststrømmen fra Norge og Finland stigende, mens det er en liten nedgang hva angår danske campingturister. For EU-medlemslandene finnes det også tall for turister i Frankrike uten hensyntagen til innkvarteringsform, og for Finland, Danmark og Sverige er tallet 1,6 millioner turister i 2011 mot 1,5 i 2010 - en stigning på 6,4%.

De mest besøkte regionene for turister fra Danmark, Finland og Norge har i 2011 vært:

Hotelovernatninger:

Danmark: Paris Ile-de-France, Provence Alpes Côte d’Azur inkl. Riviera Côte d’Azur, Alsace og Rhône-Alpes. Finland: Paris Ile-de-France, Provence Alpes Côte d’Azur inkl. Riviera Côte d’Azur, Rhône-Alpes og Normandiet. Norge: Paris Ile-de-France, Provence Alpes Côte d’Azur inkl. Riviera Côte d’Azur, Korsika og Aquitaine

Campingovernattinger:

Danmark: Provence Alpes Côte d’Azur inkl. Riviera Côte d’Azur, Paris Ile-de-France, Rhône-Alpes og Alsace. Finland: Languedoc-Roussillon, Paris Ile-de-France, Provence Alpes Côte d’Azur inkl. Riviera Côte d’Azur, og Champagne-Ardenne. Norge: Languedoc-Roussillon, Paris Ile-de-France, Provence Alpes Côte d’Azur inkl. Riviera Côte d’Azur og Rhône-Alpes.

Kampanjer rettet mot campingturister

Som det fremgår av tallene, har Frankrike tapt skandinaviske campingturister, og som en naturlig følge av dette vil det Franske turistrådet, Atout France, blant annet fokusere på camping og familieferier i Frankrike i 2013, med kampanjer med følgende temaer: - Franske campingplasser og destinasjoner (fortrinnsvis fire- og femstjerners) - Franske vinområder og destinasjoner - Forlenget weekendopphold (fortrinnsvis til byer og områder med direkte flyforbindelser)

Les mer hos Atout France

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden