: Alde: Goes west – og down under | Din Fritid

Alde: Goes west – og down under

Hos Alde ser man optimistisk på mulighetene til å etablere seg på et helt nytt marked – det nordamerikanske – og som en spin off-effekt av en annen aktivitet er man dessuten også representert på andre siden av jordkloden.

Aldes direktør Tomas Haglund har all anledning til å se fornøyd ut, nå når den vannbaserte sentralvarmen begynner å etablere seg i både Nord-Amerika og Australia

Sentralvarme, en revolusjon

På den store bransjemessen i Louisville, Kentucky, i november, kommer man for første gang i USA til å kunne se bobiler standardutstyrt med vannbåret sentralvarme fra Alde.

– Det er kanadiske Roadtrek som har valgt vårt system, sier Aldes direktør Tomas Haglund. For de amerikanske kundene innebærer dette litt av en revolusjon, siden de er vant med primitive luftvarmesystem som ikke har gjennomgått noen videre utvikling de siste 30 årene.

Roadtrek har spesialisert seg på det amerikanerne kaller ”Class B” – d.v.s. innredete kassebiler med høyt tak – og man bygger ikke bare på Chevrolet, men også på Nissan og Mercedes Benz.

For å kunne gi Roadtrek, og i framtiden forhåpentligvis også flere kunder, den best mulige service har Alde derfor etablert et eget datterselskap i USA.

I lange tider har Alde også vært representert på det britiske markedet, der caravan- og bobilprodusenten Bailey er en av de største kundene.

– Siden Bailey har en omfattende eksport til Australia finns våre varmesystemer nå også på den andre siden av jordkloden noe som har foranlediget henvendelser også fra australske firmaer, avslutter Tomas Haglund.

Les mer om Alde her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden